29 / 04 / 2024

hidroelektrik santraki

hidroelektrik santraki

Rize’nin İkizdere Vadisi’nin doğal sit statüsünü ortadan kaldıracağı ve hidroelektrik santrali (HES) yapılmasının önünün açılacağı eleştirilerine neden olan kanun tasarısı maddesi, TBMM Çevre Komisyonu’nda kabul edildi

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Aksa Enerji, Ordu Kozbükü hidroelektrik santralini satışa çıkardı!

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından, şirketin bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Ordu ilindeki Kozbükü hidroelektrik santralinin satışına karar verildiği bildirildi.

Tacikistan Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatı başladı

Tacikistan'da "yüzyılın inşaatı" olarak bilinen Rogun Hidroelektrik Santrali'nin inşaatına başlandı. Santral tamamlandığında 335 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek barajı olacak.

Birecik Hidroelektrik Santrali kamuya devredildi!

Türkiye'nin enerji üretim kapasitesi bakımından dördüncü büyüğü olan ve yıllık 2,5 milyar dolar civarında geliri olan Birecik Hidroelektrik Santrali (HES), kamuya devredildi.

ÖİB Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'ni özelleştiriyor!

Elektrik Üretim AŞ’ye ait Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi amacıyla düzenlenecek ihaleye katılmak için tekliflerin alındığı bildirildi.

ÖİB 5 hidroelektrik santrali özelleştirecek!

ÖİB, Çamlıca 1 HES, Almus Barajı ve hidroelektrik santrali, Köklüce Barajı ve hidroelektrik santrali ile Menzelet Barajı ve hidroelektrik santralini özelleştirecek. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ'nin özelleştirmesi de bu dönemde ön planda olacak.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan 5 hidroelektrik santrali ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar 3 grup halinde özelleştirilecek.

Tibet bölgesindeki dev hidroelektrik santralinin inşaatı başladı!

Tibet bölgesindeki dev hidroelektrik santralinin inşaatı başladı. Bölgede kurulacak hidroelektrik santralin,1,2 milyon kilovat elektrik üretimi kapasiteli olacağı ve yıllık yaklaşık 5,4 milyar kilovat elektrik üreteceği belirtildi.

Şanlıurfa'daki 3 hidroelektrik santralinin özelleştirmesine 23 başvurdu!

Şanlıurfa, Tortum, Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinin önyeterlilik ve teklifi için, 23 firma başvuruda bulundu. İşte santraller ve taşınmazlarına önyeterlilik teklifi için başvuran katılımcılar..

hidroelektrik santraki Haberi

hidroelektrik santraki

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın 14 maddesi komisyondan geçti. Geçen maddeler arasında İkizdere’ye HES yapılmasının önünü açan düzenleme de yer aldı. Madde kapsamında daha önce belirlenmiş ve ilan edilmiş koruma alanlarında, gerçek veya tüzel kişilerden gelen öneriler üzerine ya da bu kanunun ilgili maddesi kapsamında yürütülen izleme çalışmalarının değerlendirilmesi de dikkate alınarak, alanı yöneten bakanlık tarafından uygun görüldüğünde “yeniden değerlendirme” işlemi başlatılabilecek. Yeniden değerlendirme kararlarıyla daha önce belirlenmiş ve ilan edilmiş koruma alanlarının sınırları bu kanunun hükümlerine göre değiştirilebilecek, kısmen veya tamamen farklı statü kapsamına alınabilecek veya daha önce ilan edilmiş koruma kararı kaldırılabilecek. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan çevre düzeni planlarında, gerekli değişiklikler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. Korunan alan sınırları içinde kalan yerlerdeki...