17 / 05 / 2024

HİDROİST 14 aracı tanıtıldı

HİDROİST 14 aracı tanıtıldı

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı. Araç, 2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirildi.

ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü!

ŞOK, çok beğenilen büyük indirim kampanyasının 15 Ağustos’ta sona ereceğini duyurdu. Bu doğrultuda, ŞOK’ta hızlı şarj başlığı 399 TL’ye, yağ çözücü 17,95 TL’ye, 3’lü servis seti 14,95 TL’ye düştü. İşte 15 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı! Rekor üstüne rekor kırdı! 14 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırdı. Gram altın dün 1667 lira oldu. Altın resmen adını altın harflerle yazdırdı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Temmuz 2023 altın fiyatları.

BİM’de aşurelik buğday 14,50 TL’ye, iç Antep fıstığı 69,50 TL’ye konsantre yumuşatıcı 34,50 TL’ye düştü!

BİM’den Aşure Günü’ne özel ürünler dip fiyattan satışa çıktı. Bu kapsamda, 18 Temmuz Salı günü aşurelik buğday 14,50 TL’ye, ceviz içi 42,50 TL’ye, iç Antep fıstığı 69,50 TL’ye konsantre yumuşatıcı 34,50 TL’ye düşecek. İşte Bim fiyat listesi 18 Temmuz 2023...

Altın taş üstünde taş bırakmadı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın taş üstünde taş bırakmadı. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 14 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi piyasada artan belirsizlik yatırımcıların güvenli liman olan ilgisini artırınca altın fiyatlarında yaşanan artışın hızlandığı öğrenildi. Altın ziynet ve gram altın satışları iki katına çıkan Kapalıçarşı’da hareketli günler yaşanıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

İkinci el otomobil piyasasında dengeler alt üst oldu! 20 yaş üzeri aracı olanlar hüsrana uğradı!

İkinci el otomobil piyasasında işler eskisi gibi değil. 20 yaş üzeri aracı olanlar için duyuru geldi. İşte detaylar!

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.

Paramız pul oldu! Son 14 yılda 200 liralık banknot nasıl eridi? Alım gücü hızla geriliyor!

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın alım gücü hızla geriliyor. Yaklaşık 14 yıl önce tedavüle çıkan 200 lira ile canımızın istediği gibi alışveriş yapabilirken, hızla tırmanan enflasyon karşısında artık 200 liranın da bir hükmü kalmadı.

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Hemen bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Üstüne basa basa uyardı. Hemen bakın!

Hyundai Kona Elektrik Şubat ayında kaça satılıyor? İşte herkesin merak ettiği aracın 14 şubat 2023 fiyatı!

Hyundai Kona Elektrik modelinin Şubat ayında kaça satıldığı belli oldu. İşte herkesin merak ettiği aracın özellikleri ve 14 şubat 2023 fiyatı!

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

HİDROİST 14 aracı tanıtıldı Haberi

HİDROİST 14 aracı tanıtıldı

2011 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) bünyesinde hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışmak için kurulan Hidroist'in geliştirdiği HİDROİST'14 aracı kamuoyuna tanıtıldı.


 Avcılar Belediyesi'nin önünde basın mensuplarına ve kamuoyuna sergilenen araç, TÜBİTAK-Alternatif Enerji Araç Yarışları'na katılacak.


2 üniversite hocası ve 10 öğrenci tarafından geliştirilen HİDROİST'14, İÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından destekleniyor. Yakıt pili teknolojisini kullanan araç, hidrojen gazını elektrik enerjisine çeviriyor.   


Söz konusu araç ile ilgili bilgi veren İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Yasip Özçelep, üniversite olarak 3 yıldır hidrojen enerjisi üzerinde çalıştıklarını söyledi.


1 litre hidrojen ile 1 litre benzin karşılaştırıldığında benzin daha ucuza gelse de hidrojen ile daha fazla yol alınabileceğini belirten Özçelep, şunları kaydetti:


"Dünyada yapılan çalışmalardan örnek verilecek olursa, 1 tüpe 6 kilogram hidrojen basarsanız, bir cipi 600 kilometre...