02 / 05 / 2024

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.



Mayıs ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümetten bir destek de gençlere geldi. AKP hükümeti 500 binin üzerindeki genci ‘İşbaşı eğitim programı’ ile meslek sahibi yapmayı hedeflerken, bu programa katılan öğrencilere yapılan günlük ödemelere de 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere yüzde 33 zam yaptı.

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, altı aylık program süresince gençler aylık 8 bin 506 lira olmak üzere 6 ayda 51 bin lira kazanacak. Haberde, geleceğin meslekleri olarak bilinen; siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı, kodlama programlarına katılan gençlere günde 359,90 lira verileceği belirtilirken, 9 ay devam edecek program boyunca gençlerin eline geçecek tutarın 84 bin 216 lira olacağı kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön