18 / 05 / 2024

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

AKP hükümeti 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi emekli ve çalışanlardan sonra gençlere yönelik önemli bir destek programını açıkladı. Ayrıca 500 bin genci meslek sahibi yapmayı hedefleyen program kapsamında yapılan ödemelere de yüzde 33 zam yapıldı.



İŞVEREN DE ÖDEME YAPABİLİYOR

Hükümet kesenin ağzını açtı! 500 bin öğrenci hem para kazanacak hem meslek sahibi olacak!

İşverenler de bu program kapsamında gençlere ödeme yapabiliyor. Ancak bu ödemelerin en fazla brüt asgari ücretin yarısına tekabül eden tutarının vergi matrahından düşebileceği belirtilirken, kabul edilebilir mazeret gösteren gençlere, işveren ya da işveren vekili tarafından, programın 10'da birlik süresini aşmamak kaydıyla mazeret izni verilebileceği de kaydedildi.

İşbaşı eğitim programından yararlanmak isteyen işyerlerinin öncelikle ilgili mevzuatı gereği en az iki sigortalı çalışanı bulunması gerekiyor. Sabah Gazetesi’nin haberinde, bu programa kamu kurumu olmayan tüm işverenlerin de başvuruda bulunabileceği belirtilirken, işveren İşveren tarafından yüzde 50 istihdam sözü verilmesi şartıyla işverenin toplam sigortalı çalışan sayısının yüzde 30'una kadar kontenjan kullanabileceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön