04 / 05 / 2024

Hindistanın sembolik yapıları

Hindistanın sembolik yapıları

Her ülkenin kendine has sembolik yapıları var. Şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar. İşte ABD, Çin ve Hindistan'ın sembolik yapıları...

Londra'nın sembol yapılarından biriydi... 347 milyon dolara satıldı, otel olacak!

Londra'nın sembol yapılarından biri olan BT Tower'ın 347 milyon dolara satılarak otele dönüştürüleceği belirtildi.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün destek yapılarının imalatına başlandı.

Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan ve bu sebeple imar barışı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi. Boğaziçi öngörünümdeki yapılar kayıt altına alınıyor...

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu!

Karmod, Afrika'nın güney batısındaki Saza şehrindeki altın madeninde çalışan işçilerce kullanılması amacıyla şantiye yapıları oluşturdu...

Dünyanın en eski yapıları belli oldu!

Telegraph, dünyanın en eski yapılarını açıkladı. Listede, Türkiye'den de bir yapı var. İşte o liste...

Trabzon'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyor.

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

Kocaeli'de imar barışını suistimal eden yapılar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi imar barışını suistimal eden yapıları yıkıyor.

Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için yıkım kararı bekleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeninin, Adnan Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF'ye yazı yazılması üzerine devreye savcılık girdi.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Depremin zararlarını azaltmanın yolu dayanıklı yapılar inşa etmek!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremlerin oluşturacağı bu zararları azaltmanın en etkin iki yolu ise depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu söyledi...

Kocaeli'deki yapıların yüzde 99'u kontrol altında!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda konuştu. Karaosmanoğlu, Kocaeli'deki yapıların yüzde 70'i ruhsatsız ve plansızdı ama şimdi yüzde 99'u kontrolümüz altında" şeklinde konuştu.

Hindistanın sembolik yapıları Haberi

Hindistanın sembolik yapıları

Her ülkenin en az bir, bazen de birçok çok sembolik yapısı var. Gözlerinizi kapatıp o şehri düşündüğünüz zaman aklınıza düşen, şehir kartpostallarına işlenen o görkemli mimari yapılar... İşte Sinpaş Yapı'nın Feel Good Dergisi'nde yer alan sembolik yapılar... 

EMPİRE STATE BİNASI

New York/ABD

Manhattan, Fifth Avenue’de 33. ve 34. caddelerin arasında yer alan New York’un sembol gökdeleni Empire State, birçok Hollywood filmine de sahne oldu. Shreve, Lamb & Harmon şirketinden Wİlliam Lamb Empire State’i tasarlayacak mimar olarak seçildi. Lamb, tasarımında Eliel Saarinen’in dikey çizgili tasarımlarından esinlendi. Binanın kolonları, kirişleri, pencereleri ve pencere çerçeveleri fabrikada yapıldı, inşa alanında bir araya getirildi. 60.000 ton çelik 499 km uzaklıktan Pennsylvania’dan trenle, kamyonlarla taşındı. 1930 yılında başlanan binanın inşaatı 1931 Mayıs’ında bitirildi.

Gökdelen, 1973 yılına dek dünyanın en...