06 / 05 / 2024

Hintli firmaların yatırımları

Hintli firmaların yatırımları

TUSKON’ un düzenlediği Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu’ nda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı. 100 Hintli firmanın Türkiye’ye yatırım için geldiği belirtildi...

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

AVM yatırımcıları yatırımlarından vazgeçmiyor!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, 2. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. AVM yatırımcıların yatırımlarından vazgeçmediğini söyledi.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

AVM'de TL'ye dönüş yatırımları azaltabilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kiralarda dövizden TL'ye dönüşüm formülünü açıkladı, TL'ye geçişle öngörülebilir bir planlama yapabileceklerini söyleyen perakendeciler yeni uygulamadan memnun ama AVM tarafında yeni yatırımların azalması bekleniyor.

Türkiye'nin kredi notları yatırımları durduramadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımları arttı!

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, son dönemlerde Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarında artış olduğunu, iş yapma süreçlerinin daha da iyileşme göstermesi halinde bunun daha da artacağını söyledi.

Folkart'ın İzmir yatırımları 4 milyarı geçecek!

Türkiye'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan Folkart, İzmir'deki yatırımlarını çoğaltmayı planlıyor. Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, gelecekte sadece İzmir'de değil, İstanbul gibi kentlerde de farklı projelere imza atmak istediklerini belirtti.

Yabancılar Türkiye'deki yatırımlarını sıcak takibe aldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımlarını sıcak takibe aldıkları firmaları aradıklarını belirtti.

Devletin altyapı, üstyapı yatırımlarına asla ara vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Sakarya'nın yatırımları masaya yatırıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’de görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. Toçoğlu, görüşmede bölgede devam eden altyapı yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ruslar'ın Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları durmadı!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim, Rusların Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımlarına yansımadı. 1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli: "Krizden emlak sektörü etkilenmedi. Rusların 'Türkiye ilgisi' devam ediyor" dedi.

Hintli firmaların yatırımları Haberi

Hintli firmaların yatırımları

TUSKON’un düzenlediği Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu’nda, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı. 100 Hintli firmanın Türkiye’de çalışmalar yaptığını belirten Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, Türk firmalarını ülkesine davet etti.


Türk iş dünyasının dünya ticaret çevreleriyle buluşmasında rol oynayan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Türkiye–Hindistan–Orta Asya Ticaret ve Yatırım Forumu düzenledi. Forumda konuşan Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, iki ülkenin ekonomik anlamda işbirliğine odaklanması gerektiğini ifade etti. Hindistan’ın Türkiye’nin işbirliği yapmak istediği bir ülke olduğunu belirten Gupta, 3 yıl içinde iki ülke arasındaki ticaret hacmini daha yukarı seviyelere çekmek istediklerini söyledi. İkili işbirliği çalışmalarının artırılması için bakanlık düzeyinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Gupta, “Hindistan’ın 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı olacak ve Türk firmalarını bu ihalelere bekliyoruz. 100...