04 / 05 / 2024

Hiranur Camisi ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı

Hiranur Camisi ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı

Ordu Fatsa’da 400 bin TL'ye mal olması hesaplanan Hiranur Camisi’nin onarımı 6 parçaya bölününce 445 bin TL'ye çıktı.

Fatsa’daki Hiranur Camisi’nin ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı?

Ordu Fatsa’da 400 bin TL'ye mal olması hesaplanan Hiranur Camisi’nin onarımı 6 parçaya bölününce 445 bin TL'ye çıktı.

Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı!

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ve kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlanan Çamlıca Camisi'nin 6 minaresinden ikisi yükselmeye başladı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'nde ibadete açılması planlanıyor...

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı!

Bielefeld'deki Süleymaniye Camisi'nde yangın çıktı. IGMG Genel Sekreteri Yeneroğlu: "Failler Kur'an-ı Kerim'i tutuşturarak mescidi ateşe vermişlerdir. Bu durum, olayların arkasında İslam düşmanlığı olduğu şüphesini arttırmaktadır" dedi.

Bursa'da 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda kalem işçiliğine rastlandı!

Muradiye Külliyesi'ndeki 2. Murad Camisi'nin restorasyonunda, barok sanatının etkisiyle üstü yaklaşık 150 yıl önce sıvayla kapatılan, 700-800 metrekare Osmanlı erken dönem kalem işçiliği ortaya çıkarıldı...

Beytepe Camisi'nin adı Gazze Camisi oluyor!

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, Gazze'de ölenlerin anısına Beytepe Yerleşkesinde anıt yaptırma ve de aynı yerleşkede bulunan Beytepe Camisinin adını da Gazze Camisi olarak değiştirme kararı aldı.

Selimiye Camisi'nde, pencereli ancak kapısız bir oda bulundu!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camisi 'nde, pencereli ancak kapısız bir oda bulundu. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, görenleri şaşırtan oda merak konusu oldu.

Rüstem Paşa Camisi ramazanda büyük ilgi görüyor!

Sakarya Sapanca'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı olan Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazan nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Tarihi Sakarya Rüstem Paşa Camisi ramazanda yoğun ilgi görüyor!

Sakarya'da Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Sadrazam Rüstem Paşa tarafından 1554 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan ve bugüne kadar birçok tadilata uğrayan tarihi Rüstem Paşa Camisi, ramazanda yoğun ilgi görüyor

Lütfiye Camisi 1878'de dere üzerine inşa edildi!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarım arazilerinin korunması gerektiği düşüncesiyle dere üzerine inşa edilen Lütfiye Camisi, görenleri şaşırtıyor. Akçasu Deresi'nin üzerine 1878'de Hacı Hüseyin tarafından yaptırılan cami, özgünlüğünü koruyor...

Üsküdar'daki Kartalbaba Camisi yeniden inşa ediliyor!

Üsküdar'daki tarihi Kartalbaba Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa ediliyor. Tarihi Kartalbaba Camisi 'nin bir yıl sonra ibadete açılması planlanıyor...

Güney kent Camisi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Güneykent Camisi'nin açılış törenine katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Güneykent Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak ibadete hazır hale getirilen Güneykent Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Adana Köprüköy Camisi doğal serinlikte ibadet imkanı sunuyor!

Merkez Yüreğir ilçesinde 1930'da ibadete açılan cami, dört duvarını ve minaresini saran sarmaşıkları, çiçekle süslenmiş bahçesiyle dikkati çekiyor. Köprüköy Camisi, duvarlarını kaplayan sarmaşık sayesinde doğal serinlikte ibadet imkanı sunuyor.

Muradiye Camisi ibadete açılıyor!

Cami Selçuklu mimarisine uygun olarak yapılırken, dış bölümünün büyük bir kısmı cam kaplama olarak inşa edildi.Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde yapımı yaklaşık 4 yıldır süren Muradiye Camisi, yarın Cuma Namazı ile birlikte açılıyor.

Hiranur Camisi ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı Haberi

Hiranur Camisi ihalesinde usulsüzlük mü yapıldı

Ordu Fatsa Belediyesi'nin hesaplarını denetleyen Sayıştay, Hiranur Camii onarım ve inşaat işinde usulsüz ihale yapıldığını belirledi. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, rekabete dayalı açık ihale usulüyle yapılması gereken işler, aynı firmaya verilmek amacıyla kısımlara bölünmüş oldu. 400 bin TL'lik aynı içerikli ihale, 6 parçaya bölünerek, 60-70 bin TL'lik kalemler halinde düzenlendi.

DOĞRUDAN İHALE

Böylece ödenecek meblağ 400 bin TL yerine 445 bin TL'ye çıkmış oldu. Sayıştay'ın raporunda 6 ihalenin de aynı firmaya verildiği belirtildi. Sayıştay raporunda “Parasal limitlerin altında kalmak amacıyla alımların kısımlara bölünemeyeceği ancak bu ihalede bazı mal alım ve yapım işlerinin kısımlara bölünerek aynı firmadan alındığı görülmüştür” ifadeleri yer aldı. Yasaya göre belli bir limitin altındaki işler doğrudan ihale edilebiliyor.

FİRMANIN ADI GİZLENDİ

Fatsa Belediyesi'nin ihale verdiği şirketin harcamaları da kalem kalem...