07 / 07 / 2024

Hırkai Şerif Camisi

Hırkai Şerif Camisi

Hz. Muhammed'in hırkasının sergiye açılması nedeniyle ramazan ayının en önemli ziyaret merkezlerinden biri olan Hırka-i Şerif Camisi'nin restorasyonu için hazırlanan projede son aşamaya gelindi

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Bağcılar'daki Bedir Camisi'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteği bekleniyor!

Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camisi'nden esinlenerek 2017'de Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan caminin tamanlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi ile AKM'de incelemeler yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı hız kesmeden devam eden Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemeler yaptı.

Şanlıurfa 11 Nisan Kurtuluş Camisi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 11 Nisan Kurtuluş Camisi'ni hizmete açtı.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Yunanistan Faik Paşa Camisi'ni restore edecek!

Balkan Savaşı’ndan önce Yunanistan’ın Yanya kentine bağlı bir kasaba olan Arta’daki Faik Paşa Camisi Yunan hükümeti tarafından restore edilecek.

Taksim Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim'de yapım çalışmalarına bir yıl önce başlanan Taksim Camisi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Taksim Camisi'nde inşaat çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı.

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Hırkai Şerif Camisi Haberi

Hırkai Şerif Camisi

Yılbaşında başlanan restorasyon projesi hazırlık çalışmaları ramazan bayramı sonrasında tamamlanarak koruma kuruluna teslim edilecek. 


Kurulun onayının ardından 2013'ün ramazan bayramı sonrasında tamamen restore edilecek cami, ibadete kapatılmayacak. Rölöve, restitüsyon ve zemin etüdü projeleri hazırlanan Hırka-i Şerif Camisi, 2013 yılı içinde, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restore edilecek. Hazırlanan proje ile caminin mevcut hali belgelenerek, yapının özgün halinin çizimi yapılmış olacak. Caminin aynı zamanda uygulamaya yönelik restorasyon projesi de çıkarılacak. İstanbul İl Özel İdaresi tarafından incelenecek rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri onay için Anıtlar Kurulu'na gönderilecek. 


Kuruldan proje onayı alındıktan sonra restorasyon ve uygulama işi ihale edilecek. 2010'da konservasyon çalışmaları tamamlanan camide, Hırka- i Şerif'in bulunduğu oda ile odaya bağlanan koridorların özel iklimlendirme yöntemiyle korunması sağlanarak, bakteri ve böcek önleyici sistem kurulmuştu....