01 / 05 / 2024

hırkai şerif

hırkai şerif

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Hırka-i Şerif için yalı teklif ettiler!

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

Kütahya Hüdarabbim Camii için yıkım kararı!

Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ın tepki çeken "Orada İsrail ajanlığı öğretildiği için kapattım" sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Hüdarabbim Camii, bu kez yıkım kararıyla gündemde. İşte ayrıntılar...

Aldiyar Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldiyar Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi, Bashar Qrayıah ve Hashem Alhamwı ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Fatih, Hırkai Şerif Mahallesi 'nde kuruldu.

Alhuda İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alhuda İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Osama Alrifaei tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 13 Ocak'ta Fatih, Hırkai Şerif Mahallesi, Kasideci Sokak'ta kuruldu.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı!

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.

Hırkai Şerif Camii ziyarete açıldı!

Hırkai Şerif Camii, restorasyonun ardından bugün ziyarete açıldı. Hırka-ı Şerif Camii'nin açılış törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Pırlanta İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pırlanta İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Alaattin Dalar tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Şubat'ta Fatih, Hırkai Şerif Mahallesi, Mevkufatçı Sokak'ta kuruldu.

Yeni Zaman İnşaat Nakliyat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Zaman İnşaat Nakliyat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi, Hydyrberdi Abdurrahmanov tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 12 Aralık'ta Fatih, Karagümrük Hırakai Şerif Mahallesi'nde kuruldu

Hırka-i Şerif Camii için dev restorasyon!

Hz. Muhammed'in hırkasının sergiye açılması nedeniyle ramazan ayının en önemli ziyaret merkezlerinden biri olan Hırka-i Şerif Camisi'nin restorasyonu için hazırlanan projede son aşamaya gelindi

Kale Kilit Hırka-i Şerif'i de koruyor!

İstanbul Fatih semtindeki Hırka-i Şerif Camiinde ziyarete açılan kutsal emanet Hırka-i Şerifin muhafaza odasının giriş çıkış kapılarının güvenliği Kale Biometrik Güvenlik Kilitleriile sağlanıyor 

Hırka-i Şerif'in konservasyonu tamamlandı!

Fatih´teki Hazreti Muhammed´e ait "Hırka-i Şerif"in konservasyonu tamamlandı

hırkai şerif Haberi

hırkai şerif

Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan boyunca Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde görülebilecek.


Caminin avlusunda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve naatı şerif sonrası Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ'ın yaptırdığı dua ile Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. Kutsal emaneti ilk olarak İstanbul Valisi Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ziyaret etti.


Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Mutlu, kutsal emanetler itibariyle manevi yönü çok yüksel olan İstanbul'u özel kılan değerlerin en önemlilerinden birinin de Hırka-i Şerif olduğunu dile getirdi.


Hz. Muhammed'in mübarek hırkasının,...