10 / 05 / 2024

hisseli arazide benim yerim neresi

hisseli arazide benim yerim neresi

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Peki, hisseli arazide yer tespiti yapılabilir mi?

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

Hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir?

Bir taşınmazın tapusu müstakil tapu olabileceği gibi, müşterek de olabiliyor. Hissedarlar ortaklığın giderilmesini isteyebiliyor. Peki, hisseli dükkanda ortaklık nasıl giderilir? Dava nasıl ve nerede açılır?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştiriyor. Ancak, hisseli tapu satışlarında bazı kısıtlamalar getiriliyor. İşte, hisseli tapu satışlarında kısıtlamalar!

Hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Rızai taksim sözleşmesi, hisseli tapuya sahip olan kimselerin birleşerek gayrimenkulün hangi bölgesinin kime ait olduğuna karar verdiği sözleşme olarak biliniyor. İşte, hisseli tapu rızai taksim sözleşmesi iptali!

Hisseli tapu satışına itiraz!

Hisseli arsalar paydaş olmayan birine satılırsa, hak sahibi olan diğer paydaşlar bireysel olarak dava açabilir mi? İşte, hisseli tapu satışına itiraz!

Hisseli tapu ayırma işleminde gerekenler!

Hisseli tapular üzerinde, hisseleri ayırma veya hisseleri birleştirerek tek tapuya çevirme gibi işlemler yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma işleminde gerekenler!

Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu ayırma işlemleri tapuda tescilli bir parselin birden fazla parsellere ayrılması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

hisseli arazide benim yerim neresi Haberi

hisseli arazide benim yerim neresi

Hisseli arazide yer tespiti!

Arsa ve arazi sahiplerinin sahip oldukları alanın yerini veya sınırlarını öğrenmeleri için arsanın/arazinin bulunduğu yerdeki kadastro müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Ayrıca lisanslı harita kadastro bürosu olan yerlerde ise bu bürolara başvuruluyor.


Kadastro müdürlüğü veya lisanslı büro yetkilileri ile birlikte arazi veya arsanın bulunduğu yere gidilir ve teknik görevliler arsanın yerini sahibine gösterir.


Yapılan incelemelerden sonra bazen tapuda yazılı miktar ile haritadan hesaplanan miktar veya zemindeki kullanım miktarı birbirini tutmayabiliyor. Ancak tapuda yazılı yüzölçümün bir önemi olmayıp; hukuken haritadan hesaplanan yüzölçümü geçerli oluyor. 


Arsanın yerini öğrenebileceğiniz gibi tam sınırlarının, köşe noktalarının gösterilmesini de isteyebilirsiniz. Peki, hisseli arazide yer tespiti yapılabilir mi? Hisseli arsada yer tespiti yapılabilir mi?


Hisseli arazide yer tespiti yapılabilir mi?

Hisseli taşınmazlarda her bir hissedara isabet eden yerin gösterilmesi imkanı...