14 / 05 / 2024

hisseli araziler bölünemeyecek

hisseli araziler bölünemeyecek

25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Genelge gereğince, bölünemez büyüklükteki hisseli arazi bölünmesi durduruldu. İşte genelgede yer alan yasal esaslar...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu konusunda pek çok kişinin tereddütleri ve soruları yer alıyor. Özellikle Hisseli tapu nasıl bölünür? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte hisseli tapuya dair bilinmesi gerekenler!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Hisseli bina tapusu nasıl bölünür?

Bir binanın tek sahibi olabildiği gibi, birden fazla da sahibi olabiliyor. Bu durumda tapu "hisseli bina tapusu" oluyor. Peki, hisseli bina tapusu nasıl bölünür? Hisseli bina satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli arsa tapusu nasıl bölünür?

Hisseli arsaların bölünmesi hakkında herhangi bir yasal kısıtlama bulunmuyor. Hissedarların talebi doğrultusunda hisseli tek tapu ayrılabiliyor. Peki, hisseli arsa tapusu nasıl bölünür? İşte yanıtı..

Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılabilir mi? Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

Tapu hissesi nasıl bölünür?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapu hissesi nasıl bölünür?

Hisseli tapunun bölünmesi için gerekenler!

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapunun bölünmesi için gerekenler nelerdir?

Hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

Hisseli arazilerin bölünerek satılması ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde bir genelge yayımlandı. Peki, hisseli arazi paylaşımı nasıl yapılır?

hisseli araziler bölünemeyecek Haberi

hisseli araziler bölünemeyecek

Hisseli arazi bölünmesi!

25 Şubat 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Genelge gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmakta olup; bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir edilmesinde veya rehin edilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.


Ancak ifraz yapılırken tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor.


Alınan kararlar doğrultusunda tarım arazileri bu büyüklüklerin altında ifraz edilemez, bölünemez veya küçük parçalara ayrılamaz. 


Ancak çay, fındık, zeytin gibi özel iklim ve toprak istekleri olan bitkilerin yetiştiği yerler ile seraların bulunduğu alanlarda, yörenin arazi özellikleri daha küçük parsellerin oluşmasını gerekli kıldığı takdirde, Bakanlığın uygun görüşü ile daha küçük parseller oluşturulabilir.


Bakanlığın uygun görüşü ile kamu yatırımları için ihtiyaç duyulan yerler hariç olmak üzere...