04 / 05 / 2024

hisseli Arazilerin bölünmesi

hisseli Arazilerin bölünmesi

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılabilir mi? Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

Hisseli arazilerin bölünmesi!

23294678 - 010 - 06 sayılı ve 24/02/2014 tarihli "Tarım arazilerinde hisseli satış" başlıklı Genelge ile hisseli arazilerin bölünmesi yasaklandı. İşte genelge kapsamında yer alan hükümler..

Arazilerin bölünmesi ile ilgili kanun!

Arazilerin bölünmesi hususu ile ilgili yasal esaslar, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte arazilerin bölünmesi ile ilgili kanunda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı...

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Ortak hisseli tapunun nasıl ayrıldığı, hangi evrakların toplanması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte hisseli tapuya sahip kişilerin merak ettiği ayrıntılar!

Ortak hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu, ortak tapu olarak da bilinmektedir. Hisseli tapunun bölünmesi pek çok kişinin uğraşmak zorunda olduğu işlemdir. Peki Ortak hisseli tapu nasıl bölünür? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapu konusunda pek çok kişinin tereddütleri ve soruları yer alıyor. Özellikle Hisseli tapu nasıl bölünür? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte hisseli tapuya dair bilinmesi gerekenler!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Mayıs 2014 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde yapılan değişiklik ile tarımsal arazilerin bölünmesi yasaklanıyor. Peki, yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Hisseli bina tapusu nasıl bölünür?

Bir binanın tek sahibi olabildiği gibi, birden fazla da sahibi olabiliyor. Bu durumda tapu "hisseli bina tapusu" oluyor. Peki, hisseli bina tapusu nasıl bölünür? Hisseli bina satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

hisseli Arazilerin bölünmesi Haberi

hisseli Arazilerin bölünmesi

Hisseli arazilerin bölünmesi mümkün mü?

2014 yılında yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Genelgesi gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor.


Buna karşın bölünemez büyüklüklerin üzerinde alana sahip parsellerdeki hisselerin üçüncü şahıslara satılmasında, devir edilmesinde veya rehin edilmesinde bir sakınca bulunmuyor.


İfraz yapılırken tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamaz. Tarım arazilerinde bölünemez büyüklükler şu şekilde:


- Mutlak tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, 

- Dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, 

- Örtü altı tarım yapılan arazilerde 0,3 hektar 

- Marjinal tarım arazilerinde 2 hektardır.


Bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazilerinde, paydaşların veya iştirakçilerin tamamının birlikte katılımı ile üçüncü kişiye satış yapılabilir, devir edilebilir veya bölünemez büyüklükte ve birlikte mülkiyetin olduğu tarım arazisinin tümü rehin...