03 / 01 / 2025

hisseli arsada izale i şuyu

hisseli arsada izale i şuyu

Hissedarlar, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, kanunen malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır? İşte hisseli arsa izale-i şuyu davaları...

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

İzale-i şuyu satış iptali!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Peki, hisseli tapu satışı iptal edilebilir mi? İşte izale-i şuyu satış iptali...

İzale-i şuyu dava dilekçesi 2021!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığı bozmak için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu dava için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruda bulunabiliyor. Peki dava dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte izale-i şuyu dava dilekçesi 2021...

 Hisseli arsalarda dikkat edilmesi gereken 3 nokta!

Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, alım-satım aşamasında sorunlara yol açan hisseli arsalarla ilgili ifraz işleminin nasıl yapılacağını, şufa hakkının ne olduğunu ve izale-i şuyu davasının ne zaman gerekeceğini anlattı.

İzale-i şuyu dava dilekçesi 2017!

Hisseli gayrimenkul üzerindeki ortaklığı bozmak adına izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu dava için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruluyor. İşte izale-i şuyu dava dilekçesi 2017..

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu sahipleri izale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu dava dilekçesi!

Hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Bir taşınmazın mülkiyet hakkı sadece bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabiliyor. Bu durumlarda ortaklık giderilebiliyor. İşte, hisseli tapu izale-i şuyu davası!

Hisseli bina satışı nasıl yapılır?

Hisseli bina satışı, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor. Peki, hisseli bina satışı nasıl yapılır? Hisseli bina satışı için diğer hissedarların onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsalar, tapu üzerinde birden fazla sahibi olan taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin kendi payı üzerinde istediği işlemi yapması için yerlerin belirlenmesi gerekiyor. Peki, hisseli arsada yer belirleme nasıl yapılır?

Hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Hisseli bina tapusu nasıl bölünür?

Bir binanın tek sahibi olabildiği gibi, birden fazla da sahibi olabiliyor. Bu durumda tapu "hisseli bina tapusu" oluyor. Peki, hisseli bina tapusu nasıl bölünür? Hisseli bina satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

hisseli arsada izale i şuyu Haberi

hisseli arsada izale i şuyu

Hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır?

Hisseli arsa, bir taşınmaz mala birden fazla kimsenin sahip olması durumunda ortaya çıkıyor. Hissedarlar, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, kanunen malın paylaşılmasını isteyebiliyor. 


Bu hakkını kullanmak isteyen paydaşların izale-i şuyu davası açması gerekiyor. Peki, hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır?


İzale-i şuyu davası sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. İzale-i şuyu davasında yetki; Hakkında paydaşlığın giderilmesi davası açılacak olan taşınmaz hangi il ya da ilçe sınırlarında ise o yer sulh hukuk mahkemesinde oluyor.


İzale-i şuyu davası açmak isteyen paydaşın bir dilekçe ile bu mahkemeye müracaat etmesi gerekiyor.


Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlıdır ve tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.


Medeni Kanun gereğince paylaşma biçiminde uyuşma sağlanmadığı takdirde paydaşlardan birinin istemi üzerine hâkim, malın aynen bölünerek paylaştırılmasına,...