06 / 05 / 2024

hisseli arsaya bina yapılır mı

hisseli arsaya bina yapılır mı

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Tapu konusu pek çok kişinin bilgi almak istediği konuların başında gelmektedir. “Hisseli arsaya ev yapılır mı, Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?” soruları çok sık sorulmaktadır. İşte bu sorulara dair detaylar!

Devredilen gayrimenkul geri alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sahibi olduğum arsaya bina yaptım. Sonra gençlik nedeniyle ihtiyatlı davranmak istedim ve gayrimenkulü annemin adına yaptım. Bu yeri annemden geri almak istiyorum. Kardeşlerimden bazıları itiraz ediyor. Buna hakları var mı?' sorusunu yanıtladı.

Arsanın devrinin sağlıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annem dedemlerin oturduğu evin tapusunu dayıma verdi. Dayım arsaya bina yaptı. Şimdi 2 teyzem, dayımın yapmış olduğu ve tapusu dayıma ait olan 2 dükkan ve 3 evden hak talep ediyor. Sizce bir hakları var mıdır? ' sorusunu yanıtladı

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Arsası olup, üzerinde bina inşa etmek isteyen kimseler geçici müteahhitlik belgesi alarak kendisi inşaat yapabiliyor. Peki, bir arsa üzerinde ev inşaatı nasıl yapılır? Kaç metrekare arsaya kaç metrekare ev yapılır?

Hisseli bina satışı nasıl yapılır?

Hisseli bina satışı, bir kimseye bağış yolu ile yapılabileceği gibi satış yolu ile de yapılıyor. Peki, hisseli bina satışı nasıl yapılır? Hisseli bina satışı için diğer hissedarların onayı gerekir mi? İşte yanıtı..

Hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Hisseli bina tapusu nasıl bölünür?

Bir binanın tek sahibi olabildiği gibi, birden fazla da sahibi olabiliyor. Bu durumda tapu "hisseli bina tapusu" oluyor. Peki, hisseli bina tapusu nasıl bölünür? Hisseli bina satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Hisseli bina nasıl satılır?

Bir binanın tapusu müstakil tapu olabildiği gibi hisseli de olabiliyor. Hissedarlar bu hisseli binanın satışını isteyebiliyor. Peki, hisseli bina nasıl satılır? Hisseli bina satışı için ne gerekir?

hisseli arsaya bina yapılır mı Haberi

hisseli arsaya bina yapılır mı

Hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü?

Bir arsanın tek bir sahibi olabildiği gibi birden fazla sahibi de olabiliyor. Birden fazla sahibi olan arsanın tapusu hisseli oluyor. Hissedar sahipleri bu taşınmaz üzerinde tek başına karar alamıyor.


Bu arsanın satış sürecinde de inşaat sürecinde de tüm hissedarların ortak karar vermesi gerekiyor. Peki, hisseli arsaya bina yapmak mümkün mü? Hisseli arsaya bina nasıl inşa edilir?


Hisseli arsa üzerinde bir hissedarın kendi payı kadar bina inşa edebilmesi için öncelikle diğer hissedarlardan onay alması ve yer tespitinin yapılmış olması gerekiyor.


Noterde yapılacak yer tespiti ile hangi kısmın hangi hissedara ait olduğu belirlenebiliyor.


Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Bu nedenle hisseli arsa üzerinde yapılacak ev için herkesten izin alınıyor.


Hisseli arsa üzerinde...