02 / 05 / 2024

hisseli dükkanı kim kiraya verir

hisseli dükkanı kim kiraya verir

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

Murat Yıldırım Bebek'teki dükkanını kapattı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunucu Murat Yıldırım Bebek'te açtığı dükkanını yüksek kira gideri ve maliyetler nedeniyle kapattı.

Hisseli dükkanın satışı nasıl olur?

Bir hisseli dükkanınız olduğunu ve tüm paydaşların verdiği ortak karar ile bu taşınmazı satmak istediğinizi düşünelim. Hisseli dükkanın satışı nasıl olur? Hisseli dükkanın satışı için neler gerekir?

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor. Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli dükkanın emlak vergisi!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi hesaplamalarında taşınmazın türüne göre belirlenen vergi oranları kullanılıyor. Peki, hisseli dükkanın emlak vergisi nasıl ve kim tarafından ödenir?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi çöp vergisi olarak da biliniyor. Peki, dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisini kim öder? Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

Rize Belediyesi 'nden satılık 2 dükkan! 900 bin TL 'ye!

Rize Belediye Başkanlığı, çarşı mahallesi 39 ada 1 parselde yer alan 2 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanlardan birinin fiyatı 600 bin TL diğeri ise 300 bin TL...

Birmes Sanayi Sitesi'nde icradan 150 bin TL'ye dükkan!

Tuzla İcra Müdürlüğü; İstanbul, Tuzla, Orhanlı Köyü, Aydınlıyolu Mevkii, 9 cilt, 842 sayfa, 8384 ada, 7 parseldeki dükkanı satıyor. B9 Blok, zemin katta yer alan 17 numaralı dükkanın ½ hissesi satılacak

Vebemobile AVM'de satılık 2 dükkan! 600 bin TL'ye!

 Küçükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul ili, Başakşehir ilçesinde yer alan Vebemobile Yaşam Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan 2 dükkanı satışa çıkıyor. Dükkanların ihaleleri 18 Nisan'da yapılacak  

hisseli dükkanı kim kiraya verir Haberi

hisseli dükkanı kim kiraya verir

Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?

Hisseli dükkanlar,  irden fazla sahibi bulunan dükkanlar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi taşınmaz malların tasarruf işleminin tüm ortakların vereceği karar ile yapılması gerekiyor.


Örneğin hisseli taşınmazın satış sürecinde anlaşmanın sağlanmaması durumunda hissedarlar ortaklığın giderilmesi davasını açabiliyor. Bu dava ile, taşınmaz satılarak elde edilen gelir hisseleri oranında paydaşlara veriliyor. 


Peki, hisseli bir taşınmaz mal kiraya verilebilir mi? Hisseli dükkan nasıl kiraya verilir?


Pay ve paydaş çoğunlunun vereceği karar göre, hisseli dükkan kiraya verilebiliyor. Yargıtay'ın vermiş olduğu pek çok içtihadında da, pay ve paydaş çoğunluğu olmadan yapılan kira sözleşmeleri geçersiz sayılıyor.


Buna karşın pay ve paydaş çoğunluğuna bakılmaksızın paydaşların bir kısmı tarafından yapılan kira akti, borç doğurucu bir işlem olarak geçerli oluyor.


Ayrıca Yargıtay, bu şekilde yapılmış bir kira sözleşmesine uzun süre...