02 / 10 / 2024

hisseli evi satmak

hisseli evi satmak

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki hisseli ev satışı nasıl yapılır? İşte hisseli ev satışı için gerekenler...

İstanbul'da lüks ev satmak isteyen emlakçı 14 milyon TL dolandırıldı! 

İstanbul Levent'te 140 Milyon lira değerindeki lüks evi satmak isteyen emlakçı M.G. İngiltere'den gelen iki sevgili tarafından dolandırıldı ve 14 milyon TL'sinden oldu. İşte olayın ayrıntıları...

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda kiracı nasıl çıkarılır? Mirasçılardan biri evi kiralayabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bazı hususları merak etmektedir. Hisseli tapulu bir eve kiracı alınır ise onu çıkarabilmek mümkün müdür? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

3 hisseli evin satışı nasıl yapılır? Hisseli tapuya banka el koyabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bu tapularını satmak istediklerinde neler yapmalıdır? Hisseli tapular üzerinde yapılan işlemler diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Elsa Hosk tek katlı eve taşınıyor!

Bir süredir sosyal medya hesabından yaşadığı apartman dairesinden paylaşımlar yapan ünlü model Elsa Hosk'un amacının bu evi satmak olduğu ortaya çıkmıştı.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Türkiye’de konut kredilerinin vadeleri 20 yıla kadar uzadığı için bu süre içinde evi satmak isteyenler ne yapacaklarını tam olarak bilmiyor. Peki, üzerinde bankanın ipoteği bulunan ev, nasıl satılır? Bunun birkaç yöntemi var...

hisseli evi satmak Haberi

hisseli evi satmak

Hisseli ev satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge olarak karşımıza çıkıyor.


Hisseli olarak sahip olunan bir taşınmaz üzerinde, tüm ortakların birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Söz konusu taşınmaz ile ilgili yapılacak tasarruf işlemleri de yine ortakça alınacak karar üzerine gerçekleştiriliyor. Peki hisseli ev nasıl satılır?


Hisseli evlerin satışı..


Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahipse..

Hisseli satışlarda tapu üzerinde kaç hissedar varsa satış işlemi sırasında hepsinin tapuda kendi satış işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. 


İsteyen hissedarlar birbirlerine ya da toplu olarak bir avukata vekalet de vererek, satış işlemini gerçekleştirebiliyor. 


Tüm hissedarlar evin satılması konusunda aynı fikire sahip değilse..

Hisse sahiplerinden biri eğer hissesini satmak istemezse satış iptali davası açabiliyor. Buna karşılık, ortaklığın giderilmesi davası açılarak, evin mahkemece açık...