12 / 05 / 2024

hisseli malın haczi

hisseli malın haczi

Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor. Peki, hisseli malların haczi nasıl olur?

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Hisseli tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan tapulara verilen isimdir. Hisseli tapuların yönetimi ve satışı konusunda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, birçok kişi hisseli tapuların nasıl bölüneceğini merak etmektedir. İşte hisseli tapu hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?

Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Hisseli tapuların ayrılması nasıl yapılır? Babam 80 yaşında mal satışı yapabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek istiyor ve bu yönde de araştırmalar yapmaktadır. İşte bu konuya dair sorulan sorular ve yanıtları!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Hisseli tapu, bir malın birden fazla sahibinin olduğunu gösterir. Peki hisseli tapuda hangi işlemler yapılır, Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim? İşte sorulan soruların yanıtları!

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülsin Metal Alüminyum Elektrik Malzemeleri Tarım Ürünleri Reklam Medikal Mal.İnş.Mal.Ltd.Şti. Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burhan Demiralay tarafından kuruldu.

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli arsanın satışı nasıl yapılır?

Hisseli arsa bir arsanın birden fazla sahibinin olduğu anlamına geliyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

hisseli malın haczi Haberi

hisseli malın haczi

Hisseli malların haczi!

Haciz, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması durumu olarak ifade ediliyor.


Borçlu bir kimsenin mülkiyeti altındaki malların haciz yolu ile el konulması ve akabinde satılması halinde, alacaklıya olan borç bu para ile kapatılıyor.


Peki, borçlunun sahip olduğu mallar hisseli ise ne olur? Hisseli malların haczi nasıl yapılır?


İcra ve İflas Kanunu gereğince; Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesi haczedilirse icra dairesi, yerleşim yerleri bilinen ilgili üçüncü şahıslara keyfiyeti ihbar ediyor. 


Bu suretle borçlunun muayyen bir taşınmazdaki tasfiye sonundaki hissesi haczedilmiş olursa icra memuru haciz şerhinin taşınmazın kaydına işlenmesi için tapu sicil muhafızlığına tebligat yapıyor. 


Anonim şirketlerde paylar...