06 / 05 / 2024

hisseli tapulu arsaya ev yapmak

hisseli tapulu arsaya ev yapmak

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli arsaya inşaat yapılır mı?

Hisseli arsa tapusu; arsaya sahip olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli arsaya inşaat yapılır mı? Hisseli arsaya inşaat nasıl yapılır?

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli tapuda kiracı nasıl çıkarılır? Mirasçılardan biri evi kiralayabilir mi?

Hisseli tapu sahipleri bazı hususları merak etmektedir. Hisseli tapulu bir eve kiracı alınır ise onu çıkarabilmek mümkün müdür? İşte detaylar!

Hisseli tapu kiraya verilir mi? Mirasçılardan biri taşınmazı kiraya verebilir mi?

Kiracılar, hisseli tapulu bir evde oturabilir mi, bu yapılar kiraya verilebilir mi? İşte kiracıların akılları kurcalayan bu soruların yanıtları!

Hisseli arsaya izinsiz ev yapılabilir mi? Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu sahiplerinin hakları, diğer tapu sahiplerine göre farklıdır. Nedeni ise hissedar sayısından kaynaklanmaktadır. Peki Hisse tapulu ev alınır mı, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu arsa alınır mı? Müstakil ev tapusu nasıl olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı detayların aydınlatılması için sorular sormaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?

Hisseli tapuda birden fazla hak sahibi vardır. Bu tapu türünün üzerinden yapılan işlemlerde diğer tapulara göre farklılık göstermektedir.

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli arsa, kardeşler ve akrabalara miras yolu ile geçebilir. Böyle bir durumda kişiler hangi işlemleri yapacaklarını eğer bilmiyorsa araştırmalara başlarlar. İşte hisseli arsaya dair sorulan soruların ayrıntıları!

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

İBB tapulu arsaya el mi koydu?

Şişli Feriköy Mahallesinde, dedesinden kalan arsasının İBB tarafından el konulduğunu öne süre Reis ailesi, belediyeden haklarını talep ediyor.

Hisseli gayrimenkulde paylar nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeş hisseli binadayız. Binada binada depo, bir dükkan, 4 daire ve çatı katı var. Toprak tapulu. Burada benim hakkım ne kadardır?' sorusunu cevapladı.

hisseli tapulu arsaya ev yapmak Haberi

hisseli tapulu arsaya ev yapmak

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde, ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekiyor.


Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş oluyor. Bu nedenle hisseli arsa üzerinde yapılacak ev için herkesten izin alınıyor.


Hisseli arsa üzerinde diğer malik tarafından izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Ortaklığın giderilmesi davası örneği aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

6. HUKUK DAİRESİ

E. 2005/6153

K. 2005/7300

T. 11.7.2005


DAVA : Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı paydaşlığın giderilmesi davasına dair karar davacılar tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü: 


KARAR : Uyuşmazlık, bir...