03 / 05 / 2024

Hız yuvarları projesi

Hız yuvarları projesi

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Cahit Turhan: Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde hedefimiz 2023!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'yle ilgili olarak, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" dedi. 

Düşler Vadisi Riva'da konut satışları hız kesmedi!

Riva’da gayrimenkul satışları hız kesmedi. Bölgenin cazibesi, şehrin içinde ama doğayla baş başa konumu, golf sahası ve Riva Kanal projesi gibi yeni yatırımlarla arttı.

Sahabiye kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden devam ediyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in ifadesiyle 4 milyar TL’yi bulan dönüşümle Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden sürüyor. 

Doğa Tatil Köyleri Armutlu projesi tüm hızıyla yükseliyor!

Avrupa’nın en büyük alternatif turizm tatil merkezi projesi Doğa Tatil Köyleri Armutlu, tüm hızıyla yükseliyor. Projede doğa ve denizin eşsiz güzelliği sunuluyor.

Niğde'de kentsel dönüşüm hız kazanıyor!

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

SeaPearl Ataköy'ün ikinci etabına hız verildi!

İstanbul'un denize sıfır tek premium konut projesi olarak Kuzu Grup imzasıyla hayata geçirilen SeaPearl Ataköy'ün ikinci etabına hız verildi.

Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yer alan ‘Rüya Şehir’ göz dolduruyor. Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla sürüyor.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

TOKİ Sincan Saraycık 2. Etap'ta kentsel dönüşüme hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara’nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi’nde Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Belgravia Gate tüm hızıyla devam ediyor!

ANT Yapı'nın İngiltere'deki projesi Belgravia Gate, tüm hızıyla devam ediyor. Proje 10 bin metrekare büyüklüğünde ve 40 milyon pound yatırım bedeline sahip.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi 3 yıl içinde hizmete açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ihale süreçleri başlatılmayan hiçbir yeri kalmadı. İnşallah 3 yıl içinde hizmete sokacağız" dedi.

Hız yuvarları projesi Haberi

Hız yuvarları projesi

Bildiğimiz gibi basınçsız tren ya da basıncı alınmış tüp aksamlı tren olarak da bilinen hız yuvarları, saatte 1300 kilometre hıza ulaşabiliyor. Geleceğin ulaşım aracı olarak görülen hız yuvarı, yaygınlaştığı takdirde ulaşımda kaybedilen zamanı büyük oranda azaltacak. Türkiye'ye geldiğini düşünürsek İstanbul – Ankara arası yaklaşık yarım saat olacak.


İşte bu proje için ilk fikir, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk tarafından gelmişti. Lakin takvimi müsait olmadığı için bu işe kalkışmayan Musk, JumpStartFund isimli girişimci gruba destek olmuştu. Ardından inşaatın ilk etabı için izin alındığı duyurulmuştu.


Tabii bu gelişmelerin hepsi ABD'de yaşandı. Lakin Avrupalılar bu duruma kayıtsız kalmadı; Viyana, Bratislava ve Budapeşte'yi birbirine bağlayan hız yuvarı üzerinde çalışmalar başladı. Viyana ile Bratislava'nın arası 55-80 kilometre arası. Bu mesafe Bratislava ve Budapeşte arasında ise...