06 / 05 / 2024

Hizmet binalarının kira giderleri arttı mı

Hizmet binalarının kira giderleri arttı mı

Tüm önlemlere karşın kamunun kira gideri hızla artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk 6 ayında kamunun yaptığı kiralamalara ödediği rakam 700 milyon TL’ye ulaştı.

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

ASM binalarının kiraları 11 bin TL'ye kadar yükseldi!

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanlarının kullandıkları binalar için kira ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Aydın'daki kamu binalarının kira tutarları mecliste!

Aydın'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet 2020'de hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödedi!

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ hizmet binaları bakım ihalesi yarın!

T.C. Ç.Ş.B. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hizmet Binaları 37 Ay Süre İle Periyodik Bakımlarının Yapılması ve Hizmete Hazır Halde Tutulması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Rasulayn'da yapımı tamamlanan hizmet binaları açıldı!

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Suriye'nin Rasulayn ilçesinde inşaatı tamamlanan hizmet binalarının açılışını yaptı.

Volkan Yılmaz Silivri'deki tarihi hizmet binalarını inceledi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz nikah, sergi, tiyatro ve toplantı salonları ile inşaatı süren hizmet binalarında incelemeler yaptı.

İlkadım Belediyesi'nin hizmet binaları satışa çıkıyor!

Samsun'da İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin borçlarını ödeyebilmek için belediyeye ait eski hizmet binalarını satışa çıkaracaklarını söyledi.

Bakanlık binalarının yıllık kira tutarları TBMM gündeminde!

Bakanlığın kullandığı binaların yıllık kira tutarları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ulaştırma Bakanlığı binalarının kira bedelleri TBMM'de!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılan binaların yıllık kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yıllık kira bedellerini Bakan Turhan'a sordu..

Hizmet binalarının kira giderleri arttı mı Haberi

Hizmet binalarının kira giderleri arttı mı

Geçen yılın aynı döneminde rakamın 550 milyon TL olduğu dikkate alındığında, kiralamalarda 2015 yılındaki artış oranı yüzde 27 seviyesine çıkıyor. Sadece lojmanlara, hizmet binalarına, arabalara değil; hayvan kiralamalarına yapılan ödemeler de bu yıl ciddi biçimde arttı. Geçen yılın ilk yarısında canlı hayvan kiralamalarına ödenen tutar bir milyon TL iken, bu yıl rakam 22 milyon TL’ye ulaştı. 


2014 yılı bitmeden yayınlanan önlemlerle, araç kiralama ve şoför ücretlerine üst sınır getirilirken; daha tasarruflu olması için taşıtların şoför hariç kiralanması öngörülmüştü. Bu önlemlerle, kamunun 100 milyon TL tasarruf edeceği belirtilmişti. Ancak bu önlemlerle başlayan 2015 yılının ilk 6 ayında da; kiralama giderlerinde ciddi artışlar yaşandı. Haziran bütçe verilerine göre, en çok artış yaşanan kalemlerden biri hizmet binası kiralamaları oldu. Geçer yıl 6 ayda...