04 / 05 / 2024

hkü Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği söyleşisi

hkü Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği söyleşisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren KIT ( Kalyoncu Institute of Technology Association ) öğrenci kulübü tarafından ‘Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği’ adlı söyleşi düzenlendi...

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Hk Modern Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Hk Kılıç Yapı İnşaat Vinç Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Kılıç Yapı İnşaat Vinç Nakliyat Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da  10  bin TL sermaye bedeli ile Halit Kılıç kuruldu.

Hk Karadağ İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hk Karadağ İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hıdır Karadağ tarafından kuruldu.

Hk Gayrimenkul Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi kuruldu!

Hk Gayrimenkul Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi bugün 600 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kıvran tarafından kuruldu. 

Yabacıların tapu ve vatandaşlık işlemlerine ilişkin genelge!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik Hk. genelge tapu bölge müdürlüklerine gönderildi. İşte genelgede açıklanan yabacıların tapu ve vatandaşlık işlemleri...

Hk Restorasyon Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Restorasyon Mühendislik Ve İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Kılınç tarafından kuruldu. 

Hk Enc İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Enc İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Kyunha Kım imzasıyla kuruldu.

HK Global Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HK Global Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mehemt Emin Kuş imzasıyla kuruldu.

HKÜ'nün yeni fakülte binası açıldı!

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) binası açılış töreni, Usta Oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın katılımıyla yapıldı.

HK Taahhüt ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HK Taahhüt ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Hakan Çakırca ve Ömer Aldırmaz ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 4 Mayıs'ta Sancaktepe, Meclis Mahallesi, Vakıf Sokak'ta kuruldu.

Öz HK İnşaat Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz HK İnşaat Turizm İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mohamed Alı Ben Jemaa tarafından 900 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı'nda kuruldu.

Türkiye’de home office konsepti yayılıyor!

Beyaz yakalılar arasında yeni trend, evden çalışmak. Dünyada ve Türkiye’de yayılıyor. 21. yüzyılın en ilginç yanı, bu kez evle iş arasındaki göçebelikten yerleşik hayata geçiş olacak. İşte teoride ve pratikte “home office”ten detaylar...

hkü Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği söyleşisi Haberi

hkü Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği söyleşisi


Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) Prof. Dr. Uğur Ersoy tarafından ‘Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.


Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren KIT (Kalyoncu Institute of Technology Association) öğrenci kulübü tarafından ‘Teoride ve Pratikte Yapı Mühendisliği’ adlı söyleşi düzenlendi.


KIT Öğrenci Kulübü’nün düzenlemiş olduğu konferansa; Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy konuşmacı olarak katıldı.


Prof. Dr. Ersoy, HKÜ öğrencilerine; inşaat mühendisliğiyle ilgili bir irdeleme, öğrencilere çalıştığı kurumlardaki tecrübeleri ve mesleğin çalışma şartları hakkında bilgiler verdi.


Ersoy, “Halikarnas Mozolesini, Artemis Tapınağını, Bozdoğan Su Kemerini, Ayasofya Müzesini ve Selimiye Cami’sini oluşturanlar hem mimar hem de mühendistiler. O zamanlar, mimar ve mühendis ayrımı yoktu. Onlara genelde usta deniyordu. O dönemin ustaları bir yapıyı oluştururken; çıraklık ve kalfalık dönemlerinde ustalarından öğrendiklerinden,...