30 / 04 / 2024

Hocalı Dostluk Parkı son durum

Hocalı Dostluk Parkı son durum

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı'nın inşası hızla sürüyor. Park, 33 dönümlük alana sahip olacak.

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi'nden Azerbaycan'a dostluk parkı!

Bağcılar Belediyesi, Ermenilerin 25 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği katliamı dünya kamuoyuna hatırlatmak adına önemli bir projeyi hizmete sunuyor

Bağcılar Hocalı Dostluk Parkı'nın inşaatında son durum!

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan Azerbaycan Hocalı Dostluk Parkı'nın inşası hızla sürüyor. Park, 33 dönümlük alana sahip olacak.

Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Türk-Macar Dostluk Parkı yenileniyor!

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek.

Rus komutan Orlov'un torunundan Çeşme'ye dostluk parkı!

Çeşme Savaşı'nda Osmanlı'yı yenilgiye uğratan Rus komutan Orlov'un 11'inci kuşaktan torunu ziyarete geldiği Çeşme'ye dostluk parkı yaptıracağını söyledi..

Bulgurlu Semt Konağı ve Dostluk Parkı hizmete açıldı!

Üsküdar Belediyesi Bulgurlu Semt Konağı ve Dostluk Park'ını dün hizmete açtı...

Saraybosna'daki Dostluk Parkı açıldı!

Saraybosna'nın Dobrinya semtinde Azerbaycan tarafından yaptırılan “Dostluk Parkı” düzenlenen törenle açıldı

Büyükada 'daki çınar Meydanı 'na ne yapılacak

Büyükada 'daki çınar Meydanı 'na “Mimar Mehmet Bölük Kültür Sanat ve Dostluk Parkı ” yapmak isteyen Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Eski CHP İl Başkanı Bölük 'ün adı Adalar Belediye Meclisi 'nin kararıyla yapılac

Türkiye Suriye dostluk parkı yaptırılması planlanıyor!

Suriye sınırında bulunan ve Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin dedesi Süleyman Şah’ın türbesine en yakın geçişin bulunduğu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar köyünde "Tü

Uzunköprü'de Türkiye-Bulgaristan Dostluk Parkı kurulacak!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine Türkiye-Bulgaristan Dostluk Parkı'nın kurulacağı bildirildi

Tatvan'da dostluk parkı kuruldu!

Tatvan İlçe Belediyesi ile bir turizm şirketi tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında  gönüllü olarak gelen 10 genç, Van Gölü kıyısındaki temizlik çalışmalarının ardından sahile mini bir "dostluk parkı" kurdular

Dora Park'ta 259 bin TL'ye son 10 konut!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de inşa edilen Dora Park'ta satışta bulunan son 10 daire kaldı.

Hocalı Dostluk Parkı son durum Haberi

Hocalı Dostluk Parkı son durum

Bağcılar Belediyesi'den yapılan açıklamaya göre, 25 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliamın acısını dünya kamuoyuna hatırlatmak amacıyla önemli bir esere imza atılıyor.


Fevzi Çakmak Mahallesi'nde temeli atılan ve inşaatı hızla devam eden park, 33 dönümlük alana sahip olacak.


İlçede her yaştan vatandaşın hizmetine açılacak ve pazar yeriyle yeşil alanın yer alacağı tesiste, 445 araçlık otopark da kullanıma açılacak.


Tesiste ayrıca çocuk oyun alanı, spor hizmet birimleri, ileri yaş egzersiz aletleri, çocuklar tırmanma duvarı ve ahşap şehir terası, çim amfi, su göleti, dinlenme alanı bulunacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye ile Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu ve en zorlu günlerde birbirlerinin yanında yer aldıklarını ifade etti.


Çağırıcı, "Hocalı katliamının üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen o acıyı Türk milleti...