18 / 05 / 2024

Hollanda Ayasofya Caminde son durum

Hollanda Ayasofya Caminde son durum

Hollanda'da yaşayan Türklerin 1993'te başlattığı caminin yüzde 90'ı bitirildi. İşte Ayasofya Camisi'nin minaresinden kubbesine, ezan sesinden tuğlasına kadar türlü problemler çıkarılan zorlu hikâyesi...

Rönesans'tan Hollanda'ya 1 milyar euroluk PPP projesi!

Rönesans Holding, Hollanda Rotterdam’da yaklaşık 1 milyar euro tutarında, yol ve tünellerden oluşan PPP projesine imza atmaya hazırlanıyor.

Dikey orman projesi Çin ve İstanbul'dan sonra Hollanda'da!

Şehir hayatına daha fazla yeşillik sokmak amacıyla ortaya konulmuş dikey orman konsepti Hollanda'ya taşınıyor. İsviçre, Paris, Arnavutluk ve Şangay'da da dikey ormanlar planlanma aşamasında.

Hollanda'daki bu ev ortadan ikiye ayrılıyor!

Mimar olmayan Caspar Schols tarafından Hollanda'da inşa edilen ve istenildiğinde ortadan ikiye ayrılan ev görenleri hayrete düşürüyor.

İstanbul 3. havalimanı Hollanda’yı korkuttu!

Yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanı'nı masaya yatıran Hollanda devlet televizyonu Nos TV, bu havalimanının Amsterdam Schiphol için büyük bir tehdit oluşturduğunu itiraf etti.

Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada!

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre Hollanda, Türkiye'ye emlak yatırımında ilk sırada yer alıyor.

Mimar Fossati’nin Ayasofya ve İstanbul albümü yeniden basıldı!

Mimar Gaspare Fossati’nin Ayasofya ve İstanbul albümü 162 yıl sonra yeniden basıldı. 1852’de Sultan Abdülmecid’in desteğiyle bastırılan bu meşhur eseri Çamlıca Basım Yayın 162 yıl sonra orijinaline uygun olarak yeniden bastı.

TOKİ Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başladı!

TOKİ tarafından bir müteahhide yaptırılan Trabzon Ayasofya Camii'nde çalışmalara başlandı. Proje kapsamında otopark ve kapalı çarşının üzeri 3. defa sökülüp yapılıyor.

Trabzon Ayasofya Camii'nin yapı sağlığı takip altında!

Trabzon'da 12. yüzyılda inşa edilen Ayasofya Camii'nin yapı sağlığını düzenli takip edebilmek ve oluşması muhtemel risklere erken müdahale edebilmek için EKG'si çekilecek. Yapıya 8 ivme ölçer takılacak.

Ayasofya Camisi 2 milyon liraya restore edilecek!

Trabzon'da 52 yıl müze olarak hizmet verdikten sonra 4 yıl önce yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak restorasyon gerçekleştirilecek.

Ayasofya'nın Fatih Medresesi'nde yeniden inşa tartışmaları!

Ayasofya’nın avlusundaki kazılarda temelleri ortaya çıkan Fatih Medresesi, yeniden inşa projesiyle farklı tepkilere yol açtı. ICOMOS, “Sahte eski eser inşa etmek Ayasofya’yı ‘Dünya Miras’ı listesinden çıkarır” diyor.

Turmaks İnşaat'tan Hollanda'ya teknoloji ihracatı!

Turmaks İnşaat, kimya mühendisi Ali Hakan Güven tarafından geliştirilen ve Turmaks'ın katkıları ile ticarileştirilen silikopolimer teknolojisiyle üretilen ürünlerin ihracatından sonra şimdi de ilki Hollanda'da olmak üzere dünyaya teknoloji ihraç etmeye başladı.

Ayasofya Vakfiyesi, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde!

Fatih Sultan Mehmet'in 65 metre uzunluğunda, ceylan derisi üzerine yazılı 5,5 asırlık Ayasofya Vakfiyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivlerinde özenle korunuyor.

Subway Internatıonal B.V. Merkezi Hollanda İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Subway Internatıonal B.V. Merkezi Hollanda İstanbul Merkez Şubesi bugün 14 bin 658 TL bedelle Güneşli'de açıldı.

Hollanda Ayasofya Caminde son durum Haberi

Hollanda Ayasofya Caminde son durum

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan Türkler, 1993'te başladıkları cami hayalinde nihayet mutlu sona yaklaştı. Başkentin genelinde yaklaşık 40 bin Türk vatandaşının yüzde 70'inin ikâmet ettiği Kinker bölgesinde inşa edilen Ayasofya Camisi'nin yüzde 90'ı tamamlandı. 22 yıldır mahkeme salonları ve sokaklarda verilen mücadelenin ardından yükselen Ayasofya'nın ibadete açılması caminin içindeki eksikliklerin giderilmesi bekleniyor. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Cami Derneği Başkanı Muhittin Aydın, "Kaba inşaatın yüzde 90'ını tamamladık. Hedefimiz martta camiyi ibadete açmak. Ancak büyük açılışı, cami içindeki süslemeleri tamamen bitirdikten sonra yapacağız. Şimdi bunun için para topluyoruz" dedi. Aydın, caminin açılışından sonra sorunlar yaşamamak için yoğun çaba sarf ettiklerini de belirterek, "Bölge halkını rahatsız etmemek için şimdiden herkese 'camiye bisikletlerle gelin, park sorunu olmasın' diyoruz" diye konuştu. 



CEMAATİ KANDIRDILAR 

Cami projesinde büyük mesai harcayan...