03 / 05 / 2024

Hollanda'daki Tevhit Camisi açıldı! 

Hollanda'daki Tevhit Camisi açıldı! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi'nin resmi açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.



Hollanda'nın Venlo kentinde 2016'da 10 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ve kullanım alanında bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Tevhit Camisi'nin açılış töreni yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, Tevhit camisinin projesinden tamamlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Törene, Türkiye'nin Deventer Başkonsolosu Tuna Yücek Modrak, Din Hizmetleri Müşaviri Ali Parlak, Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Muhlis Koç, Denk Partisi Genel Başkanı Türk kökenli Milletvekili Selçuk Öztürk ve Güney Brabant ve Limburg Kiliseler Birliği adına Marco Luijk de katıldı.

Birçok faaliyetlerin yapıldığı toplam 3 bin metrekare kullanım alanı bulunan Tevhit Cami'de, mescidin dışında anaokulu, din dersi ve Türkçe eğitiminin verildiği 350 öğrenci kapasiteli 7 ayrı sınıf bulunuyor. Bin kişilik üçe ayrılan konferans salonunun yanı sıra toplantı ve çalışma odaları, kadınlara, genç erkek ve kızlara yönelik lokaller ve restoran bulunan caminin park alanı ise 136 araç kapasiteli.

 


Geri Dön