17 / 05 / 2024

hollandada trenler 2018de rüzgar enerjisine geçecek

hollandada trenler 2018de rüzgar enerjisine geçecek

Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi. Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi ile karşılanacak

Halkalı-Gebze banliyö Hattı'nda deneme seferleri başladı!

İstanbul'un ulaşım sorununu çözecek olan Halkalı-Gebze banliyö hattında sona çok az kaldı. Trenler gece deneme seferlerine başladı.

Serdar Öztezcan evinde düş bahçesi yarattı!

15 sene önce model trenler ve geçtiği yerlerin canlandırmasını yapmaya başlayan Prof. Dr. Serdar Öztezcan, evinde yaklaşık 20 metrekarelik bir düş bahçesi düzenledi. 

Balıkesir yatırımlarla cazibe merkezi haline geliyor!

Güney Marmara'da devletimizin yaptığı altyapı yatırımları, otoyollar, bölünmüş yollar, hastaneler, gölet, barajlar ve hızlı trenler gibi yatırımlar ile Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor.

Haydarpaşa Garı ne olacak?

Özelleştirme İdaresi’nin Haydarpaşa Garı ve liman sahası hakkında belediyeden bilgi talep etmesi sosyal medyada tartışma yarattı. Planlamaya göre, gar binası hızlı tren ve bölgesel trenler için kullanılacak

Japonya 2018'de 7 hızlı tren üretecek!

Japonya'nın hızlı tren konusundaki başarısını biliyoruz. Manyetik kaldırma teknolojisiyle üretilen süper hızlı trenler saatte 600 km hızı görebiliyor. Bu hızda hareket eden bir treni net bir şekilde görebilmek de oldukça güç.

Haydarpaşa Garı'nda son durum ne?

Haydarpaşa Garı için mücadelede sona yaklaşıldı. Gar aslına uygun restore edilecek ve Ulaştırma Bakanlığı’nın planlarında trenler yine gara girecek.

Ankara Hızlı Tren Garı Mayıs’ta açılıyor!

Türkiye’ye ulaşımda çağ atlatan Yüksek Hızlı Trenler’in (YHT) kesişme noktası olan Ankara’da 235 milyon dolar harcamayla tamamlanacak olan ilk havalimanı konseptindeki tren garı baharda hizmete girecek.

Hollanda'da trenler 2018'de rüzgar enerjisine geçiyor!

Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi. Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi ile karşılanacak

Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Mart 2018'de tamam!

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul'da Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını açıkladı. Hat, 2018de tamamlanacak.

Halkalı Edirne tren projesi hangi bölgeleri kapsayacak?

TCDD, İstanbul Halkalı'dan kalkıp Tekirdağ, Kırklareli şehirlerinden geçip Edirne Kapıkule'ye ulaşacak tren hattı için startı verdi. 229 kilometre uzunluğa sahip olacak dev hat üzerinde çalışacak trenler saatte 200 kilometre hız yapacak.

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

Türkiye ile Almanya ve Avusturya arası blok trenler çalışacak!

Bremen - Köseköy ve Schwertberg - Tekirdağ Limanı arasında her biri 204 araç kapasiteli blok trenler çalışacak.

Ankara-Konya YHT'de çok yüksek hızlı trenler sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

hollandada trenler 2018de rüzgar enerjisine geçecek Haberi

hollandada trenler 2018de rüzgar enerjisine geçecek

Hollanda'da ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgâr enerjisinden karşılanacağı belirtildi. Eneco şirketinden yapılan açıklamaya göre, Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgâr enerjisi ile karşılanırken, 2018 sonunda bu oran yüzde 100'e çıkarılacak. Rüzgar enerji santralleri ile tren sisteminin yıllık ihtiyacı olan 1.4 teravat saatlik üretim sözü veren Eneco şirketi, bu rakama 2018 yılına kadar ulaşılacağını bildirdi. Bu güç, başkent Amsterdam'daki tüm hanelerin yıllık enerji ihtiyacına denk geliyor. Günde 1.2 milyon insanın seyahat ettiği tren ağının yakıt ihtiyacının yenilenebilir enerjiden karşılanmasının bir devrim olduğunu belirten Eneco şirketinin Proje Sorumlusu Michel Kerkhof, iki şirketin bu anlaşmasının sektördeki karbon ayak izini azaltmaya yönelik büyük bir adım olduğunu belirtti. Eneco'nun bu kararının tüm Avrupa'daki...