20 / 11 / 2024

horhor nererede

horhor nererede

Aksaray Horhor’da parklar, lokantalar ve nargile kafeler Araplarla dolu. Esnafın bir kısmı bol bahşişten memnun ama Arap dilencilerden şikâyet var. Horhor'da yer alan kebapçıların tabelaları bile Arapça..

Tarihi Horhor Hamamı 29 milyon TL'ye satılıyor!

1562 yılında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Horhor Hamamı, 29 milyon TL'ye satılıyor.

Bingöl Horhor Köprüsü yenilenmeyi bekliyor!

Bingöl'deki Kiğı ve Adaklı’yı Karakoçan’a bağlayan yol için defalarca Karayolu İl Müdürlüğü’ne müracaat ettiğini söyleyen Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, “Karayolları Bingöl yetkilileri, her seferinde bir bahane ile ertelediler” dedi.

Arap turistlerin favori semti: Horhor!

Aksaray Horhor’da parklar, lokantalar ve nargile kafeler Araplarla dolu. Esnafın bir kısmı bol bahşişten memnun ama Arap dilencilerden şikâyet var. Horhor'da yer alan kebapçıların tabelaları bile Arapça..

1944 yılında Aksaray'da Kalenderhane Cami arsası 7.520 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Aksaray'da Horhor Caddesi'nde yer alan 188 metrekare Kalenderhane Cami arsası 198 altın parasına 7 bin 520 liraya satılacakmış.

Deniz Barut: Evimdeki çoğu mobilya ikinci el!

Güzel oyuncu Deniz Barut ve yönetmen Şafak Bakkalbaşıoğlu çifti, müstakil villanın kapılarını Instyle Home Dergisi’ne açtı. Evinde ikinci el eşya kullanan Barut "evdeki çoğu mobilya ikinci el sevdiklerinden Çukurcuma ve Horhor’dan aldık" dedi.

Van'daki Horhor Cami restore ediliyor!

Eski Van şehrinde 1915 yılındaki olaylar sırasında yıkılan Horhor Camisi, restore ediliyor. Eski Van şehrinin batı bölümünde yer alan caminin, 1915 yılına kadar ibadete açık olduğu açıklandı

horhor nererede Haberi

horhor nererede

İstanbul’un “kebap merkezi” olarak nam salan Aksaray Horhor, bugünlerde çoğu Arap yahut Afrikalı göçmen ve turistlere evsahipliği ediyor. Horhor Caddesi’ndeki bir kebapçı dükkanının garsonuyla konuşmak istediğimde, “Türkçe çok az” diyerek patronunu çağırıyor. Az ilerisinde bir başka lokantada ise ne garson ne de patron Türkçe konuşabiliyor. Kafamı kaldırdığımda mekanın adının “Şam Lokantası” olduğunu fark ediyorum.


Tabelalar Arapça

Işıklı her iki tabeladan biri, Arapça yanıp sönüyor. Yalnızca lokantaların değil, emlakçıların da ‘çokdilli’ olması dikkat çekiyor. Mehmet Kurt, dedesinin 15 yıllık mekanı Haskral Hatay Lokantası’nın işletmecilerinden. Arap turist bolluğundan epey memnun olan Kurt, “Türk gelince 50 lira bırakıyorsa, Araplar 100 lira bırakıyor. Hem aileleri daha kalabalık hem de bizden daha çok yiyorlar” diyor. Kurt, daha çok Suudi arabistan ve Katar’dan turist akınına uğradıklarını anlatıyor....