25 / 07 / 2024

hoşap kalesi koruma amaçlı imar planı

hoşap kalesi koruma amaçlı imar planı

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, tarihi Hoşap Kalesi'ndeki sit alanının bir kısmının 2006-2007 yılında sürdürülen kadastro çalışmalarıyla vatandaşlara tapulandığını söyledi..

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Düzce'de sarmaşıkların sardığı ahşap ev ilgi görüyor!

Düzce Akçakoca'da 100 yıl önce yapılmış ahşap evi sarmaşıklar sarınca ilgi odağı haline geldi. Oktay ailesine ait ev, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındı.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Kocaeli Kapanca Sokak'taki tarihi yapılar koruma altına alındı!

Kocaeli’nin Akçakoca Mahallesi’nde bir yamaçta bulunan Tarihi Kapanca Sokağı'ndaki 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan ahşap yapılar koruma altına alındı.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu başladı!

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen "Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

Dünyada koruma alanlarının yüzde 10'u korunuyor!

Bilim insanları yaptığı araştırmada dünya çapında koruma altına alınan bölgelerin üçte birine insanların zarar verdiğini ortaya çıkardı.

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

Aydos Kalesi turizme açılıyor!

İstanbul Aydos Ormanları içindeki Aydos Kalesi, turizme açılıyor. Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırladığı koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği, Bakanlık tarafından onaylandı.

Sultanbeyli Aydos Kalesi ve Çevresi imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Aydos Kalesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ordu Büyükşehir'den Ahşap ve Taş Yapıları Koruma Sempozyumu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleneksel Ahşap ve Taş Yapılarda Koruma ve Onarım” konulu sempozyum düzenlendi.

Terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü!

İngiltere'de bulunan yıllardır çürümeye terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü.Kalenin aslında uygun olarak tuğla ve ahşap malzeme kullanarak yapılan antik kalede etrafı açık olan odalar muhafaza edildi.

hoşap kalesi koruma amaçlı imar planı Haberi

hoşap kalesi koruma amaçlı imar planı

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYCİ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, tarihi Hoşap Kalesi'ndeki sit alanının bir kısmının 2006-2007 yılında sürdürülen kadastro çalışmalarıyla vatandaşlara tapulandığını söyledi. 


Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Hoşap Kalesinin iç ve dış kaleden oluştuğunu ve buranın 1979'dan itibaren 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğini söyledi. 2007 yılından itibaren Hoşap Kalesinin iç mekanında kazı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, "Hoşap Kalesinde o dönemde halkın yaşadığı dış kale yer alıyor. Bu dış kale, iç kalenin kuzey tarafında üç tarafı surlarla çevrili, gözetleme kuleleri ve burçlarla desteklenmiş. Burada surları izlemek hala mümkün. Bu surlar altta taş, üstte kerpiç malzemeyle yapılmış, büyük ölçüde dokusunu korumakta. Tabi 1979 yılından itibaren sit alanı...