09 / 05 / 2024

Hoşap Kalesi nerede

Hoşap Kalesi nerede

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Hoşap Kalesi'nde 4 asırlık sarnıç gün ışığına çıkarıldı!

Hoşap Kalesi'nde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında 2007 yılından bu yana yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor...

Hoşap Kalesi'nde 400 yıllık sarnıç gün ışığına çıkarıldı!

Van Güzelsu Mahallesi'nde bulunan ve sarp kayalıklar üzerine inşa edilen Hoşap Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmaları sırasında 400 yıllık sarnıç ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top konuyla ilgili açıklama yaptı.

AP Univercity nerede? AP Univercity fiyat listesi!

AP Univercity nerede sorusunun yanıtı ve AP Univercity fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Kırıkkale Yahşihan'da hayata geçirilen AP Univercity'nin teslimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Bosch Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 16 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch, dünya çapında bilinen bir ev aletleri ve elektronik ekipman üreticisidir. Bosch bulaşık makinesi, yüksek kaliteli bir bulaşık yıkama deneyimi sunan üstün özellikleri ile öne çıkmaktadır. Peki Bosch Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Ankara'nın yeni gözdesi: AP İst Port - Residence & Shopping Center Üçlüsü!

Ankara’nın Yeni Gözdesi AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans'ta toplam 750 Rezidans ve 100 adet işyeri satışı tam gaz devam ediyor. Peki AP İst Port Avm, Meydan, Rezidans nerede konumlanıyor? işte detaylar...

Ap Sea Gate nerede? Ap Sea Gate fiyat listesi!

Ap Sea Gate nerede sorusunun yanıtı ve Ap Sea Gate fiyat listesi 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Ap Sea Gate projesine ilişkin tüm detaylar...

Ap Forest Gate projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Şani İnşaat imzası taşıyan Ap Forest Gate projesinin tüm detayları belli oldu. Peki Ap Forest Gate projesi nerede inşa ediliyor? Ap Forest Gate projesi konut fiyatları ne kadar? İşte Ap Forest Gate projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Hoşap Kalesi'nin etrafındaki metruk binalar yıkılacak!

Van-Hakkari kara yolu üzerinde yüksek kayaların üzerine kurulan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi kalenin çevresinde bulunan metruk binaların yıkımı gerçekleşecek.

TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi nerede? TOKİ Hoşdere 2019 projesinde başvurular ne zaman bitecek? TOKİ Hoşdere 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Hoşdere 2019 ne zaman teslim edilecek? İşte TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü!

İngiltere'de bulunan yıllardır çürümeye terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü.Kalenin aslında uygun olarak tuğla ve ahşap malzeme kullanarak yapılan antik kalede etrafı açık olan odalar muhafaza edildi.

Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap nerede?

13 blok şeklinde yükselen Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap projesi 42 bin 19 metrekare alanda hayata geçirilecek. Peki Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap nerede?

Ankara Kalesi'nde 88 tarihi yapının onarımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen "Ankara Kalesi Dış Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında 88 tarihi yapının çatıları, pencere ve kapıları ahşap malzemeleri yenilendi.

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Kağıthane Polat Ofis nerede?

AP Gayrimenkul imzası ile hayata geçirilen Polat Ofis projesi 25 milyon dolar yatırım bedeli ile yükseliyor. Projede 20 adet ofis ve 4 adet dükkan yer alıyor. Peki Polat Ofis Kağıthane nerede?

Hoşap Kalesi nerede Haberi

Hoşap Kalesi nerede

Van'ın Gürpınar ilçesinde "kartal yuvası" görünümüne sahip Hoşap Kalesi, çevresinde bulunan metruk yapılardan arındırılıp eski ihtişamına sahip olacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gürpınar Belediyesi, Van-Hakkari kara yolu üzerinde yer alan ve Osmanlı döneminde sarp kayalıklarda yapılan Hoşap Kalesi'nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için "Ayağa Kalk Hoşap" projesini hazırladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilip gerekli izinlerin verildiği projenin birinci etap çalışmaları kapsamında, 35 bin metrekarelik alanda kalenin tarihi dokusuna uygun rekreasyon ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek.

"Kartal yuvası" görünümüne sahip kalenin çevresinde bulunan sit alanı içine inşa edilen ve zamanla kullanılamaz hale gelen metruk yapılar yıkılacak, kalenin etrafındaki yollar da uygun mimariyle yeniden dizayn edilecek.

İhalesi gerçekleşen ve kısa sürede çalışmalara başlanması planlanan 30 milyon lira bütçeli projeyle eski görkemine kavuşturulması planlan kalenin daha fazla turiste...