11 / 05 / 2024

HSBC Küresel Bağlantılar Raporu

HSBC Küresel Bağlantılar Raporu

HSBC Küresel Bağlantılar Raporu’na göre, Türkiye’nin ihracattaki parlayan yıldızı metal sektörü olacak. Metal ihracatındaki büyüme hızı toplam ihracatı geçerken, büyüme 2030’a kadar yılda yüzde 10’u aşacak...

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

Küresel piyasalarda son durum: Merkez bankaları haftasına temkinli başlandı! 

Küresel piyasalar, ABD, Avrupa, Japonya ve Çin merkez bankalarının para politikalarının duyurulacağı haftaya temkinli başladı. İşte ayrıntılar...

Teknoloji devi Xiaomi’de istifa depremi!  Küresel Başkan Yardımcısı ayrıldığını duyurdu!

Teknolojik cihazlarda ve özellikle cep telefonunda piyasaya sunduğu uygun fiyatlı ürünlerle tanınan teknoloji devi Xiaomi’nin Küresel Başkan Yardımcısı Jain, görevinden ayrıldığını açıkladı. Peki bu istifanın arkasında ne var? Söylentiler çeşitli… İşte ayrıntılar…

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler projesinde son dakika gelişmesi!

İBB iştiraki KİPTAŞ, İstanbul Bağcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında hız kesmiyor. Peki KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler projesinde son durum ne? 

Diyarbakır Yeni Bağlantı Yolu için yıkımlar tamamlandı!

Kentte araç trafik yoğunluğunu azaltmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ile Bağlar ilçelerini birbirine bağlayacak olan yeni bağlantı yolu üzerindeki 4 apartmanı kamulaştırarak yıkımını tamamladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca bağlantısı 2018'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca bağlantılarının 2018 yılı sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

RE/MAX Gökçem, başarıları ile dikkat çekiyor!

RE/MAX Gökçem, başarıları ile dikkat çekiyor. Gayrimenkul alanında yaptığı başarılı çalışmalarla genç yaşında pek çok ödüle layık görülen RE/MAX Broker/Owner’ı Uğur Tosun, dünya genelindeki binlerce RE/MAX ofisi arasında üçün olarak bu başarısını da tescilledi.

Kocaeli Akçaray'da ray bağlantıları yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçaray tramvay projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Projede ray bağlantıları yapılıyor.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Küresel yatırımcılar Türkiye'ye yatırım yapıyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, uluslararası finans çevrelerinden FETÖ'nün başarısız darbe girişimiyle ilgili çok fazla soru gelmediğini belirterek, ''Küresel yatırımcılar tarafından Türk piyasasına net para girişi var'' dedi.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

Ankara Hipodrom Caddesi'nin varyant bağlantısı genişletiliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hipodrom Caddesi’ni Mevlana Bulvarı’na (Konya Yolu) bağlayan köprünün iniş ve çıkış varyant bağlantılarını genişletiyor.

Cadde Varlık Sitesi Bağcılar fiyatları!

Cadde Varlık Sitesi Bağcılar fiyatları 340 bin TL'den başlıyor. Cadde Varlık Bağcılar projesinin ilk etabında 130 konut ve 5 ticari birim olacak...

HSBC Küresel Bağlantılar Raporu Haberi

HSBC Küresel Bağlantılar Raporu


2030 yılına kadar Çin’e yapılacak metal ihracatının 8 kat, Suudi Arabistan’a yapılacak metal ihracatının ise 6 kat artması bekleniyor.


Ülkeler arası ihracat, ithalat ve ticari faaliyetlerin analiz edildiği HSBC Küresel Bağlantılar Raporu’na göre, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ihracattaki parlayan yıldızı metal sektörü olacak. Metal ihracatındaki büyüme hızı toplam ihracatı geçerken, büyüme 2030’a kadar yılda yüzde 10’u aşacak.


Öne çıkan ticaret koridorları Avrupa ve Asya


HSBC’nin dünya ekonomisine dair tahmin ve analizleri baz alınarak, ihracat, ithalat ve ikili ticaret faaliyetlerine ilişkin tahminlerin, Oxford Economics desteğiyle hazırlandığı ve araştırmaya katılan ihracatçıların görüşlerinin yer aldığı rapora göre; Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu düşünüldüğünde, hem Asya hem de Avrupa’daki ülkeler Türkiye’deki şirketler için önemli ticaret ortakları olarak öne çıkıyor. Türk şirketleri aynı zamanda bu bölgelerdeki büyüme fırsatları konusunda...