02 / 05 / 2024

Huber Köşkü helikopter

Huber Köşkü helikopter

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor.Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

Karaburun'da tartışma yaratan inşaat bugün yıkılıyor!

İzmir Karaburun’da tartışmalara neden olan SİT alanında, denize sıfır, helikopter pistli, altı evlik kaçak site inşaatının yıkımı bugün gerçekleşecek.

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor.

Savoy'dan Kıbrıs'a 300 milyon dolarlık dev marina yatırımı!

Savoy Luxury Marin Resort Hotel yaklaşık 90 bin metrekarelik alan üzerinde dünya standartlarında ultra lüx bir tesis için 24 ayda tamamlanması bekleniyor. Yaklaşık 300 milyon dolara mal olacak Marina'da Bölgenin tek Helikopter pisti olan hotel olacak.

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tarabya'ya ikinci helikopter pisti geliyor!

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor.Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Tarabya’daki Huber Köşkü ve Faytonhane’de restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için baskılı brandalarla kapatıldı.

3. Köprü ve bağlantı yolları birlikte açılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3. Boğaz Köprüsü'nün inşaat alanını helikopter ile gezdi. Davutoğlu, köprünün bağlantı yollarıyla birlikte açılacağını söyledi.

Sarıyer Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sarıyer Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkedeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat ve peyzaj uygulaması da yapılacak.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi'nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini koruyan ve İstanbul'un önemli mimari varlıklarından olan Huber Köşkü ve Faytonhane binasını restore ettiriyor.

1999 yılında Huber Köşkü müze olarak kullanılacakmış!

1999 yılında Cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü olarak restorasyonu devam eden Huber Köşkü'nün müze olarak da kullanılması kararlaştırılmış. Köşkün yanında inşa edilen 2 binadan biri de devlet konukevi olarak kullanılacakmış.

Huber Köşkü helikopter Haberi

Huber Köşkü helikopter

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor. Halen kullanılan ve tek bir helikopterin inişine imkan veren pistin yanına bir ikincisi yapılıyor. Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.


GÜL DÖNEMİNDE KOMAN'IN ESERİ KONULMUŞTU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde girişteki asfalt meydana, Türk modern ve çağdaş sanatının önemli temsilcilerinden biri olan İlhan Koman'ın 'Sonsuzluk' isimli eseri, bir yansıma havuzu içerisinde yerleştirilmişti. Aynı zamanda protokol girişi olarak kullanılan kapıya yakın bu yansıma süs havuzu ve içindeki eser kaldırıldı. Bir süre boş olarak duran havuzun yerine ikinci helikopter pisti inşaatına...