14 / 05 / 2024

Hüdavendigar Parkı nerede

Hüdavendigar Parkı nerede

Recep Altepe, Bursa’nın belediye tarihindeki en büyük yatırımlarından biri olan Hüdavendigar Parkı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda çeşitli spor etkinlikleriyle birlikte hizmete gireceğini açıkladı.

Hüdavendigar Parkı Bursa’nın en büyük kent parkı olacak!

Başkan Altepe, parkın içinden geçen ve ıslah çalışmaları yapılan nilüfer deresi yatağında su tutulacağını, 1 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki parkurun başta kano olmak üzere su sporları için ideal olduğunu söyledi.

Aşçıoğlu Selenium Park nerede?

Aşçıoğlu Selenium nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Aşçıoğlu Selenium nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Selenium Park nerede? 

Selenium Park nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Selenium Park nerede sorusunun yanıtı ve proje bilgileri...

Viduşlu Park nerede?

Viduşlu Park projesi çok yakında satışa çıkıyor. Viduşlu Park nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Viduşlu Park nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

Kartal Yücel Park nerede?

Kartal Yücel Park projesi denize 900 metre mesafede İstanbul Kartal'da hayata geçiriliyor. Peki Kartal Yücel Park nerede?

Başakşehir Murat Hüdavendigar Üniversitesi çevresi imar planı askıda!

İstanbul Başakşehir İkitelli - 1 Mahallesi'nde 38 bin 32 metrekarelik 1251 ada, 7 parselde Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin de bulunduğu alana ilişkin Sosyal Tesis Alanı amaçlı imar planı askıya çıkarıldı...

Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin arazisine yurt planı!

FETÖ’ye ait olduğu nedeniyle kapatılan Murat Hüdavendigar Üniversitesi’nin Başakşehir İkitelli'de arazisine yurt yapılması planlanıyor. Teklif, Başakşehir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunuldu.

Bursa Beşyol Kavşağı'nın temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kamulaştırma ve yol imalatları ile 210 milyon TL’yi bulan Çelebi Mehmet Bulvarı ile Hüdavendigar Bulvarını birbirine bağlayacak olan 25 milyon TL’lik Beşyol Kavşağı’nın temeli törenle atıldı.

Bursa Hüdavendigar Bilgi Evi 2017’de hizmete giriyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan üçüncü Bilgi Evi olan Hüdavendigar Bilgi Evi açılış için gün sayıyor.

1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binası restore ediliyor!

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, 1367-1385 yılları arasından Sultan 1. Murad tarafından yaptırılan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi İmaret Binasını restore etmek için çalışma başlattı.

Bursa Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yenilendi!

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid’in emriyle kurulan ve ‘Nazari ve Ameli Hüdavendigar Hamidiye Ziraat Mektebi’ adıyla 21 Mart 1891 tarihinde eğitime başlayan Bursa’nın köklü eğitim çınarı Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle geleceğe kök salıyor.

Bursa Mihraplı'da trafiğe 25 milyonluk neşter!

Raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor

Bursa Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor!

Bursa’ya kazandırılan, Türkiye’nin en modern liselerinden biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor.

Hüdavendigar Parkı nerede Haberi

Hüdavendigar Parkı nerede

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın belediye tarihindeki en büyük yatırımlarından biri olan Hüdavendigar Parkı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda çeşitli spor etkinlikleriyle birlikte hizmete gireceğini açıkladı.


Başkan Altepe, açılış öncesi son hazırlıkları süren Hüdavendigar Parkı’nda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’ya 6 yıl içerisinde 2 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan kazandırdıklarını belirten Başkan Altepe, bunlardan en önemlisinin Hüdavendigar Parkı olduğunu söyledi. Bir kısmı Osmangazi’de diğer kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan, Dikkaldırım’da yer alan parkın 510 bin metrekarelik alanıyla Bursa’nın en büyüğü olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Stadyum inşaatından getirdiğimiz malzemeyle yaklaşık 1.5 metre dolgu yaparak, burayı en uygun maliyetle spor, yeşil ve rekreasyon alanına çevirdik. Çevredeki yüzbinlerce insanın yaya mesafede ulaşabileceği, kullanabileceği yer oldu” dedi.


SPOR VE AKTİVİTE...