14 / 05 / 2024

huğ ev müze

huğ ev müze

Çukurova yöresinde ot, çalı ve çamurdan yapılan geleneksel evin iki örneği, yeni nesillere tanıtılması amacıyla Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde sergileniyor..

Muhsin Yazıcıoğlu'nun evi müze oluyor!

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü ev restore edilerek müze oluyor. Sivas Valisi Salih Ayhan; "İnşallah 2020'de bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

Aydın'ın İstiklal mahallesindeki 50 yılık ev müze yapılması için bağışlandı!

Ali Sarıyörük'ün eşi Suna Sarıyörük, İstiklal mahallesi İnkılap caddesindeki 19'uncu yüzyılın Osmanlı sivil mimari örneğini taşıyan evlerinin 50 yıllık kullanım hakkını, müze yapılmak üzere İncirliova Belediyesi'ne bağışlama kararı aldı

Antakya Hilton Müze Otel inşaatının evreleri anlatıldı!

Antakya Hilton Müze Otel, 66 çelik kolon üzerine inşa edilen ve 850 metre karelik büyüklüğüyle Dünya'da bulunan en büyük taban mozaiğine ev sahipliği yapan yapısıyla misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

Koca Yusuf'un evi müze mi olacak?

"Cihan Pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un, Şumnu iline bağlı Karalar Köyünde doğup büyüdüğü, sonraki yıllarda yıkılan evi, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Ev bir müze olarak Türk kültür hayatına hizmet verecek.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

Huğ evler müzelerde serginleniyor!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı Köyünde 3 yıl önce kurulan köy eğitim ve kültür müzesi ile belediye tarafından yapımı devam eden kent müzesi bahçesindeki Huğ evler, geçmişi günümüze taşıyor.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

huğ ev müze Haberi

huğ ev müze

Çukurova yöresine özgü geleneksel "huğ" evinin iki örneği, Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki müzelerde, yeni nesle tanıtılıyor.


İlçesine bağlı Harkaçtığı köyünde 3 yıl önce kurulan Köy Eğitim ve Kültür Müzesi'nde orijinali, belediye tarafından ilçe merkezinde inşaatı süren Kent Kültür Merkezi'nin bahçesine mimarisine uygun yapılan huğ evler, geleneksel kültürü geleceğe taşıyor.


Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine, Çukurova insanının geçmişte yaşam mekanı olarak kullandığı huğ evlerin müzelerde hayat bulduğunu söyledi.


Yöresel mimarinin gelecek nesillere tanıtılacağını vurgulayan Tarhan, "Huğ evler, günümüze ulaşan örnekleriyle yaşamımızda ayrı yere sahip. Belediye bünyesindeki Kent Kültür Merkezi bahçesinde orijinaline uygun yaptığımız huğ evde, yakın tarihimizin sosyal yaşamı ile ev araç ve gereçleri sergilenecek. Geçmişini bilmeyen geleceğe pozitif bakamaz" diye konuştu.


Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı İbrahim Boysal da Harkaçtığı...