01 / 05 / 2024

hükümlülerde vesayetin sona ermesi

hükümlülerde vesayetin sona ermesi

Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasinin görevi ne zaman sona erer? İşte vesayetin sona ermesi..

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 419 eski hükümlü ve TMY statüsünde işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;  419 eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılamayacak Şekilde Yaralananlar (TMY) statüsünde işçi alımı gerçekleştirilecek.

Karadeniz Teknik Üniversitesi hüküm giymiş işçi olarak tam 14 kişi alım yapıyor! İşte başvuru şartları!

Karadeniz Teknik Üniversitesi, 14 eski hükümlü işçi alımı yapacak. Yapılan açıklamaya göre, başvurular 28 Nisan 2023 tarihine kadar kabul edilecek. 14 kişinin istihdam edileceği kadrolara ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor...

Sağlık Bakanlığı eski hükümlü statüsünde 1468 sürekli işçi alacak! Başvurular resmen başladı! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın eski hükümlü statüsündeki 1468 sürekli işçi alımı için başvurular resmen başladı... Fırsatı sakın kaçırmayın...

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Hükümet öğretmen, polis, hemşire din görevlisi gibi memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru yaklaştı. Hemşireler, diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Çalışmadaki son durumu Binali Yıldırım açıkladı.

Hükümlü ve tutuklular Edirne'deki tarihi yapıları restore ediyor!

Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Edirne Müze Müdürlüğü ve Edirne Vakıflar Müdürlüğü ile gerçekleştirilen protokoller doğrultusunda, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki (Mahmudiye Kışlası) kuleli giriş kapısını restore etti

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işlerini hükümlüler yapacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün mobilya-döşeme işleri hükümlüler tarafından yapılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bu iş birliğinin, hükümlülerin gelişimine de katkı sağlayacağını aktardı.

Yeni Gimat GYO'nun konsolidasyon yükümlülüğü sona erdi!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Anadolu Gayrimenkul Yönetimi ile birleşmesi sonrasında konsolidasyon yükümlülüğü sona erdi. 

Adana'da hükümlüler 76 okulu yeniledi!

Adana'da "Ben De Varım Projesi" kapsamında inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını tamamlayan hükümlüler 76 okulu yeniledi. Hükümlülere sertifika verildi.

Yenimahalle Hükümet Konağı'nda son viraj!

Yıllarca atıl durumda kalarak madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve 2015 yılında Yenimahalle Belediyesi'nin çabaları sonucu yıkılan eski 50'nci Yıl Yetiştirme Yurdu arsasında yapılması planlanan Yenimahalle Hükümet Konağı için geri sayım başladı.

Mustafakemalpaşa Hükümet Konağı Ağustos ayında tamamlanacak!

Mustafakemalpaşa ilçesindeki tüm resmi kurumları bir araya getirecek olan Hükümet Konağı inşaatında sona yaklaşıldı. Eski hizmet kompleksinin yıkılmasının ardından aynı yerde başlayan yeni bina inşaatında çalışmalar sürüyor.

Karaman-Konya hızlı tren hattında sona gelindi!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çalışmaları devam eden Karaman-Konya Hızlı Tren hattında sona gelindiğini söyledi. Çalışkan, hattın sadece yolcu değil yük taşımacılığında da kullanılacağınız ve bunun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.

Alaşehir’e yeni hükümet konağı yapılacak!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde vatandaşların tüm bürokratik işlemlerini tek çatı altında çözebilmesi amacıyla 12 dönümlük alanda yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı projesinin, 2016 yılı programına alındığı bildirildi.

Hükümlüler Adana'daki okulları onarıyor!

Adana'da, haklarında kamuya ücretsiz çalışma cezaları verilen hükümlüler, kentteki okulların boya-badana ile çevre düzenlemeleri, tamir,tadilat ve temizlik işlerini yapıyor.

hükümlülerde vesayetin sona ermesi Haberi

hükümlülerde vesayetin sona ermesi

Vesayetin sona ermesi!

Vasilik ile ilgili yasal esasların düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasi, kural olarak iki yıl için atanıyor.


Ancak vesayet makamı, bu süreyi her defasında ikişer yıl uzatabiliyor. Dört yıl dolunca vasi, vasilikten kaçınma hakkını kullanabiliyor. Peki, vesayet nasıl sona erer? Vasilik görevi ne zaman sona erer?


Vasilik görevinin sona ermesi

A. Fiil ehliyetinin yitirilmesi ve ölüm

MADDE 479.- Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer.


B. Sürenin sona ermesi ve uzatılmaması

I. Sürenin dolması

MADDE 480.- Vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona erer.


II. Engelin veya kaçınma sebebinin ortaya çıkması

MADDE 481.- Vasi, vasiliğe engel bir sebebin ortaya çıkması hâlinde görevinden çekilmek zorundadır.


Vasi, bir kaçınma sebebi ortaya çıktığı...