30 / 04 / 2024

Adana'da hükümlüler 76 okulu yeniledi!

Adana'da hükümlüler 76 okulu yeniledi!

Adana'da "Ben De Varım Projesi" kapsamında inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını tamamlayan hükümlüler 76 okulu yeniledi. Hükümlülere sertifika verildi.



Adana'da inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayarak 76 okulun tadilatını yapan hükümlüler, sertifikalarını aldı.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Yüreğir Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hükümlülerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılması, istihdam sağlanması ve sosyal faaliyette bulunmaları amacıyla "Ben De Varım Projesi" hazırlandı.


Proje kapsamında inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını tamamlayan 80 hükümlü, Adana'daki 76 okulun tadilatını ve klima bakımını yaptı.


Kursu bitiren hükümlüler, merkez Yüreğir ilçesinde yine hükümlülerin yenilediği Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'ndeki derslikte düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 12 bin kişinin takip edildiğini, bu kişilerden 800'ünün kamu hizmetini yerine getirdiğini belirtti.


Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptıkları projelerin kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu aktaran Yeldan, şunları kaydetti:


"Burada bir okul boyanmış, sıralar verniklenmiş, klimalar temizlenmiş ama bunu yapan insanların hikayelerine baktığımızda, bu kişilerin daha önce toplumda, çevresinde gerekli eğitim ve desteği alamadığından dolayı suça sürüklendiğini, itildiğini veya suç işlemek zorunda kalan kişiler olduğunu görüyoruz. Zamanında elinde bıçak, satır, pala olan adamların eline bugün fırçayı, malayı, spatulayı vermek kolay iş değil, biz bunu yapıyoruz. Burada aslında temizlenen, boyanan okullar ve binalar değil, iyileştirmenin sonucu olarak hükümlülerimizin kalplerindeki, gönüllerindeki tortular siliniyor, onlar vernikleniyor ve onlar boyanıyor. Suçla toplumun nispeten dışında kalan insanlarımızı, topluma yararlı hale getiriyoruz. Bu sayede kendileri ıslah olurken, iyilik yapma duygusuyla kendilerini geliştirirken, yavrularımıza ve gençlerimize de güzel eserler bırakıyorlar."


AA


Geri Dön