17 / 05 / 2024

adana Ben De Varım Projesi

adana Ben De Varım Projesi

Adana'da "Ben De Varım Projesi" kapsamında inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını tamamlayan hükümlüler 76 okulu yeniledi. Hükümlülere sertifika verildi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Yapı Kredi'den bomba emekli promosyon atağı. Promosyon miktarı değişti

Temmuz ayından itibaren emekli maaşlarına zam gelmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına zam gelmeden önce bankalar da promosyon atağına başladı. Yapı Kredi, emekli promosyon yarışında ben de varım diyerek önemli bir açıklama yayınladı.

Trabzon set fiyatlarında yüzde 22'ye varan indirim başladı! Trabzon set fiyatları kaç TL? Elizi 5 Mart fiyat listesi

Elizi'de Trabzon set fiyatlarında yüzde 22'ye varan indirim başladı. ''Ben de Trabzon set almak istiyorum'' diyorsanız hemen bakın! Trabzon set fiyatları kaç TL? Elizi 5 Mart 2023 fiyat listesi.

Bensiz piyasa olmaz dedi! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

Akıllı saat piyasasında “ben de varım” diyen Vestel Akıllı Saat 2 modelini uygun fiyattan satışa sunuyor! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

Başvuranlara faizsiz geri ödemesiz 4500 lira verilecek! Başvurular ne zaman başlayacak?

Geri ödeme yok, faiz yok, başvuranlara 4500 lira destek ödemesi yapılacak. Başvuru tarihleriyle ilgili bilgiler haberimizde.. Eğer ben de 4500 lira destek almak istiyoruz diyorsanız şartlara uygun olup olmadığınızı kontrol edin. İşte detaylar...

Toyota'nın yeni SUV modeli Yaris Cross Hybrid satışa çıktı! 22 Haziran fiyat listesi

Toyota Alman rakiplerine göre bir hayli geride kaldığı SUV segmentinde 'Ben de varım' demek için yeni modeli Yaris Cross Hybrid'i pazara sürdü. Atası olan aracın büyütülmüş versiyonu da denebilecek aracın teknik özellikleri ve fiyat listesi de açıklandı. İşte 22 Haziran fiyat listesi..

Miras reddinde satışa çocuklar da katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper,"Babam 2012 yılında vefat etti. 2 kardeşiz, ben borçlarımdan dolayı reddi miras yaptım. Babamın üzerine 2 ev var. Kızkardeşim bu evleri satmak istiyor, ben de onay veriyorum. Ben öldükten sonra çocuklarım, bu evlerde hak iddia edebilir mi?" sorusunu yanıtladı.

Ev sahibi kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kirada bulunan dairemi satmak istiyorum ama içinde kiracı olduğu için ya alıcı vazgeçiyor ya da büyük indirim istiyor. Ben de kiracıma ‘evi satışa çıkardım, çık’ diye ihtar gönderdim ama çıkmadı. Haklarım nelerdir?' sorusunu cevapladı.

Kira borcu olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Kardeşimin kira sözleşmesine ben de kefil olmuştum. Sözleşme bir yıllıktı ama kardeşim bir yıldan sonraki aylardan itibaren kiralayana borçlanmış. Şimdi beni de icraya verdiler. Peki kefillik bir yıllık değil miydi?' sorusunu yanıtladı.

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

İş adamı Can Atay'dan eşinin şiddet iddialarına cevap: İftira atıyor, ben de ondan şikayetçi oldum!

Polen Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı ve en son olayda kendisini ölüme terk ettiğini ileri sürerek şikâyetçi olduğu iş adamı Can Atay, “İddialar tamamen asılsızdır. Biz de onun hakkında iftira suçundan şikâyetçi olduk” diye konuştu. 

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?' sorusunu yanıtladı.

Aile konutu sözleşmesi tek taraflı feshedilebilir mi?  

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim 17 Aralık’ta evi terk etti. Ben de ailemin yanına gittim. 1 Şubat’ta geri döndü ve sonra 17 Şubat’ta tekrar terk etti. Bulunduğum evin sözleşmesini feshetmiş. Ben evden taşınmak istiyorum. Yasal olarak haklarım var mı?' sorusunu yanıtladı.

adana Ben De Varım Projesi Haberi

adana Ben De Varım Projesi

Adana'da inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayarak 76 okulun tadilatını yapan hükümlüler, sertifikalarını aldı.


Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Yüreğir Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hükümlülerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılması, istihdam sağlanması ve sosyal faaliyette bulunmaları amacıyla "Ben De Varım Projesi" hazırlandı.


Proje kapsamında inşaat, boya ve klima bakım-montajına yönelik meslek edindirme kurslarını tamamlayan 80 hükümlü, Adana'daki 76 okulun tadilatını ve klima bakımını yaptı.


Kursu bitiren hükümlüler, merkez Yüreğir ilçesinde yine hükümlülerin yenilediği Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi'ndeki derslikte düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde 12 bin kişinin takip edildiğini, bu kişilerden 800'ünün kamu hizmetini yerine getirdiğini belirtti.


Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptıkları projelerin kendileri için çok önemli...