29 / 04 / 2024

Hulusi Belgü Esnaflarımız AVMlerde kira ödemelerinde zorlanmayacak

Hulusi Belgü Esnaflarımız AVMlerde kira ödemelerinde zorlanmayacak

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü Alışveriş Merkezleri ve Yatırı merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor" dedi.

Hulusi Belgü: Milli paramızın yanındayız!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Belgü, "Alışveriş merkezi yatırımcıları olarak her zaman milletimiz, devletimiz ve milli para birimimiz Türk lirasının yanındayız" dedi..

Yapılarımız ne kadar güvenli?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü yaklaşırken akıllara yine “yapılarımız ne kadar güvenli?” sorusu geliyor.

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Süleyman Çetinsaya: Yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz!

Artaş İnşaat YKB Süleyman Çetinsaya 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çetinsaya, "Biz de Artaş İnşaat olarak önümüzdeki dönemde başladığımız projeleri tamamlarken, sektördeki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz." dedi...

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Ziya Yılmaz: Yatırımlarda durma lüksümüz yok!

DAP Yapı bir hafta içinde Emlak Konut’un Nişantaşı ve Çekmeköy arazilerini 2.8 milyarla TL bedelle aldı. DAP Yapı patronu Ziya Yılmaz, “Bu ülkenin âşığıyım ve çok güveniyorum. Sektöre moral verdik, durmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.  

Üsküdar Bizim Çocuklarımız Anaokulu hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Bizim Çocuklarımız Anaokulu'nu hizmete açtı.

Yaşam alanlarımız Kuzey’e kayacak!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Türkiye’yi bekleyen hava durumunu anlatarak, yaşam alanlarımızın Kuzey’e kayacağını söyledi..

Ferdi Erdoğan: 2018’de ihracatımızı 18 milyar dolara çıkaracağız!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’nin en güçlü sanayi kollarından biri olarak, 2018’de ihracatımızı 18 milyar dolara çıkaracağız” diye konuştu.

Fatma Şahin: TOKİ bizim en büyük paydaşımız!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada: "TOKİ bizim en büyük paydaşımız." dedi.

Çiçekler Kenstsel Dönüşüm Çözümleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çiçekler Kenstsel Dönüşüm Çözümleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Çiçek tarafından kuruldu.

Amacımız yalıtım bilincini artırarak ülkemize katkı sağlamak!

İZODER, Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seminerde İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Amacımız, yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülkemiz için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmaktır'' dedi. 

Dursun Özbek: Riva ve Florya için zamana ihtiyacımız var!

Dursun Özbek, "Ben sizden projeler için yetki alırken, Riva ve Florya'dan 1,5 milyar lira elde edeceğimizi söyledim. Şu anda bu rakamı da geçeceğiz. Florya'da daha ihaleye dahi çıkmadık. Bu projeler için zamana ihtiyacımız var." dedi.

Hulusi Belgü Esnaflarımız AVMlerde kira ödemelerinde zorlanmayacak Haberi

Hulusi Belgü Esnaflarımız AVMlerde kira ödemelerinde zorlanmayacak

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. İnanıyoruz ki esnaflarımız AVM'lere geldiklerinde ticaretleri artacak ve kira ödemelerinde de zorlanmayacaklardır" dedi. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Perakende Yasası hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Belgü, yeni yasanın perakende sektörünü işleyişine birçok yenilik getireceğini ifade etti. 


Yasada AVM sahipleri veya yatırımcılarını ilgilendiren hususların da mevcut olduğuna değinen Belgü, "Yasada yer alan ve toplam satış alanlarının yüzde 5'i kadar bir alanın rayiç bedellerle esnaf ve sanatkarlara kiraya verilmesi; binde 3'si kadar bir yerin de kaybolmaya yüz tutmuş meslek mensuplarına rayicin dörtte birini geçmeyecek şekilde kiralanması konuları bizim için asla bir zorunluluk olmamıştır. Alışveriş merkezlerindeki esnaf sayısı yüzde 3,7 civarlarında ve...