28 / 04 / 2024

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.



Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Arap köy sakinlerinin Kerkük'e geri dönüşlerinin önündeki tek engelin Peşmerge güçleri tarafından evlerinin yerle bir edilmesi olduğuna dikkati çekerek ,''Yerle bir edilmiş 100'den fazla köyün imarı, altyapısı, elektrik, su ve diğer yaşam ihtiyaçlarını temin etmek için merkezi hükümetin yanı sıra uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var.'' dedi.

''Köy ve kasabaları imar edilmeyen yüzlerce Sünni Arap, bölgenin DEAŞ terör örgütünün kontrolüne geçtiği 2014'ten bu yana Kerkük'teki çadır kentlerde hayat mücadelesi veriyor." diye konuşan Said, "Peşmergenin bu köyleri yerle bir etmesi de bu insanları evlerine hasret bıraktı." yorumunu yaptı.

Kerkük'ün güney batısındaki Haraba Rüt köyü sakinlerinden Adnan Geydan, ''Evimize geri dönmek için köylerimizin bir an önce imar edilmesini istiyoruz. Köylerimizde taş taş üstünde kalmamış durumda.'' diye konuştu.

''Köyümüzün yanında 14 komşu köy de yerle bir edilmiş durumda." diyen Geydan, kasabalarda da su depoları, kanallar, kanalizasyon ve elektrik direklerinin kasten tahrip edildiğini belirtti.

 


Geri Dön