12 / 05 / 2024

Peşmergenin yıktığı evler

Peşmergenin yıktığı evler

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Düşler Vadisi Riva'da ticari alanlar yüzde 50 peşin, yüzde 0.99 faiz oranıyla satışta!

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi projesinde ticari alanlar satışa çıktı. Riva'nın tek ve en değerli göl manzaralı ticari alanları; yüzde 50 peşin, yüzde 24 ay 0.99 faiz oranıyla satışa sunuldu.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait iki evi "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail, Batı Şeria'da bir evi daha yıktı!

İşgalci İsrail ordusu 19 Mart'ta öldürdüğü Ömer Ebu Leyla'nın Batı Şeria'nın Selfit beldesinde bulunan ailesine ait evini boşalttıktan sonra patlayıcılarla yıktı.

Süleyman Soylu: 29 bin 962 metruk binayı yıktık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri ve uyuşturucu tacirleriyle mücadele kapsamında Türkiye genelinde 29 bin 962 metruk binayı yıktıklarını açıkladı.

Emina Jahovic: Önceki evim benim için çok büyüktü!

eski eşi Mustafa Sandal ile komşu olacağı haberleriyle ilgili konuşan Emina Jahovic, "Önceki evim benim için çok büyüktü. Orada üç kadınla yaşıyorduk ama şimdi sadece bir yardımcımız olacak. Yeni evimiz çok daha kullanışlı" dedi.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait binayı yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait yapım aşamasında olan bir binayı "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

Mısır ordusu Gazze sınırındaki 9 tüneli yıktı!

Mısır ordusu, Kuzey Sina bölgesinin Gazze sınırında bulunan 9 tüneli yıktı. Ordu Sözcüsü Albay Temir er-Rifai, yazılı açıklama yayınladı.

İsrail Kudüs'te bir Filistinliye evini kendi elleriyle yıktırdı!

İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Kudüs'te bir Filistinliye, Mescid-i Aksa'nın güney yakasında yer alan Silvan beldesindeki evini kendi elleriyle yıktırdı. 

İsrail Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait 3 evi yıktı!

Kudüs Belediyesi, Doğu Kudüs’ün güneyinde yer alan Cebel El-Mukebbir ile Silvan bölgelerinde Filistinlilere ait 3 ev ile bir depoyu “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktı.

Mehmet Özhaseki: Kayseri'de 100 bin evi davullu zurnalı yıktık!

Seçim çalışmaları kapsamında Kayserililer ile buluşan AK Partili Mehmet Özhaseki, Kayseri'de belediye başkanı olduğu dönemde 100 bine yakın evi kentsel dönüşüm kapsamında yıktıklarını anlattı.

İsrail, Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina bölgesinde Filistinlilere ait bir evi “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktı.

Peşmergenin yıktığı evler Haberi

Peşmergenin yıktığı evler

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Arap köy sakinlerinin Kerkük'e geri dönüşlerinin önündeki tek engelin Peşmerge güçleri tarafından evlerinin yerle bir edilmesi olduğuna dikkati çekerek ,''Yerle bir edilmiş 100'den fazla köyün imarı, altyapısı, elektrik, su ve diğer yaşam ihtiyaçlarını temin etmek için merkezi hükümetin yanı sıra uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var.'' dedi.

''Köy ve kasabaları imar edilmeyen yüzlerce Sünni Arap, bölgenin DEAŞ terör örgütünün kontrolüne geçtiği 2014'ten bu yana Kerkük'teki çadır kentlerde hayat mücadelesi veriyor." diye konuşan Said, "Peşmergenin bu köyleri yerle bir etmesi de bu insanları evlerine hasret bıraktı." yorumunu yaptı.

Kerkük'ün güney batısındaki Haraba Rüt köyü sakinlerinden Adnan Geydan, ''Evimize geri dönmek için köylerimizin bir an önce imar edilmesini istiyoruz. Köylerimizde taş taş üstünde kalmamış durumda.''...