12 / 05 / 2024

Peşmergenin yıktığı evlerin onarımı

Peşmergenin yıktığı evlerin onarımı

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Altın yıktı geçti, dolar dur durak bilmiyor! Uzman isim olacakları peş peşe açıkladı! Eğer böyle giderse...

Siyasetçi Cemal Enginyurt kabine sonrasında altın ve dolar kurundaki gelişmeleri değerlendirdi ''altın yıktı geçti dolar kuru dur durak bilmiyor'' diyerek olacakları peş peşe açıkladı. 

Düşler Vadisi Riva'da ticari alanlar yüzde 50 peşin, yüzde 0.99 faiz oranıyla satışta!

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi projesinde ticari alanlar satışa çıktı. Riva'nın tek ve en değerli göl manzaralı ticari alanları; yüzde 50 peşin, yüzde 24 ay 0.99 faiz oranıyla satışa sunuldu.

İsrail güçleri Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail askerleri Kudüs'te Filistinlilere ait 165 evi yıktı!

İşgalci İsrail askerleri, Kudüs'te ruhsatsız olarak inşa edildiği iddia edilen Filistinlilere ait 165 evi yıktı.

Aykut Erdoğdu kendi villasını yıktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İzmir Çeşme'de bulunan Günkent Sitesi'nde satın aldığı villada imara aykırı yapıldığı iddia edilen eklentileri eline balyoz alarak yıktı...

İsrail askerleri Kudüs'te Filistinlilere ait 4 evi yıktı!

İsrail askerleri tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs kırsalında yer alan Filistinli bedevilere ait 4 evi "ruhsatsız" olduğu iddiası ile yıktı.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait iki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim bölgesinde Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız olduğu nedeniyle yıktı.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil'de yer alan Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

İsrail Batı Şeria'da Filistinli ailenin evini yıktı!

İşgalci İsrail güçleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim kentinde Filistinli aileye ait bir evi yıktı.

İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde inşa halindeki cami ile bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere ait yapıları yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Filistinlilere ait bazı yapıları "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı...

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde Filistinliye ait inşaat halindeki evi yıktı.

İsrail, Filistin köyü Arakib'i 147'nci kez yıktı!

İsrail güçleri, Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 147'nci defa yıktı.

Peşmergenin yıktığı evlerin onarımı Haberi

Peşmergenin yıktığı evlerin onarımı

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Arap köy sakinlerinin Kerkük'e geri dönüşlerinin önündeki tek engelin Peşmerge güçleri tarafından evlerinin yerle bir edilmesi olduğuna dikkati çekerek ,''Yerle bir edilmiş 100'den fazla köyün imarı, altyapısı, elektrik, su ve diğer yaşam ihtiyaçlarını temin etmek için merkezi hükümetin yanı sıra uluslararası toplumun desteğine ihtiyacımız var.'' dedi.

''Köy ve kasabaları imar edilmeyen yüzlerce Sünni Arap, bölgenin DEAŞ terör örgütünün kontrolüne geçtiği 2014'ten bu yana Kerkük'teki çadır kentlerde hayat mücadelesi veriyor." diye konuşan Said, "Peşmergenin bu köyleri yerle bir etmesi de bu insanları evlerine hasret bıraktı." yorumunu yaptı.

Kerkük'ün güney batısındaki Haraba Rüt köyü sakinlerinden Adnan Geydan, ''Evimize geri dönmek için köylerimizin bir an önce imar edilmesini istiyoruz. Köylerimizde taş taş üstünde kalmamış durumda.''...