19 / 07 / 2024

Hürriyet Erdal Sağlam

Hürriyet Erdal Sağlam

Hürriyet Erdal Sağlam: Hükümetin tasarruf önlemlerinden konut kredileri muaf. "Su akar yolunu bulur" sözü doğruysa, otomobil almak, işletmeyi döndürmek için konut kredisi alanların çoğalmasına şaşırmayalım

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Asgari ücret için en sağlam tahmin geldi! 9 bin lira bekleyenler üzülecek

Yılsonunda asgari ücrete yapılacak zammın oranı bir süredir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Tahminler birbiri ardına gelirken gazeteci Erdal Sağlam, asgari ücretle ilgili en tutarlı iddiayı gündeme getirdi.

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Bilecik Hürriyet Mahallesi ASM'nin temeli atıldı!

Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi'nde hayata geçiilecek Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Merkez Bankası faiz artıracak mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Erdal Sağlam bugün köşesinde "kur paniğini önlemek için faiz artışı gerekiyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Bankacılar tepki verip sonuç alıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde "bankacılar tepki verip sonuç alıyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Merkez Bankası'nın faiz kararı için kafalar karıştı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde 'Merkez Bankası'nın faiz indirimi' konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte yazının detayları..

Merkez Bankası bu ay da faiz indirecek!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde "Merkez faiz indirecek ama kredi maliyetleri yükseliyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Bankaların konut kredilerinde yeniden gaza basmaları zor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde " Yeni başkan faiz tartışmalarını alevlendirdi " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Batman Hürriyet ilk ve Ortaokulu'nun inşaatı 1 Mayıs'ta tamamlanacak!

Batman Kozluk Şemdinağa Mahallesi'nde inşaat çalışmaları devam eden Hürriyet ilk ve Ortaokulunda çalışmaların 1 Mayıs itibari ile tamamlanacağı belirtildi. Bina 4 ay gibi daha kısa bir sürede teslim edilecek.

Güneşli Sağlam Park lokasyon!

21 kat şeklinde yükselen projede daire alanları 115 metrekareden başlıyor. Güneşli Sağlam Park lokasyon bilgisi kapsamında proje İstanbul Avrupa Yakası Güneşli 'de hayata geçiriliyor.

Sağlam Park Güneşli fiyatları!

Toplam 6 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje 21 kat şeklinde inşa ediliyor. Proje Sağlam Yapı imzasıyla yükseliyor. Sağlam Park Güneşli fiyatları 400 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Sağlam Park Evleri fiyatları!

Sağlam Park Evleri fiyatları daire tiplerine bağlı olarak değişiyor. Teslim tarihi 2016 yılı olarak belirlenen projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut seçenekleri yer alıyor.

Hürriyet Erdal Sağlam Haberi

Hürriyet Erdal Sağlam

Hâlâ olduğunu sanmıyorum ama; özellikle kamu bankalarından ucuza işletme kredisi alan işadamlarının, yoğun biçimde lüks araba aldıkları dönemler oldu. O dönem faizlerin yüksek ama kamu bankalarını batıran sübvansiyonlu kredilerin olduğu dönemlerdi, işletme kredisi alıp yüksek faiz için mevduata yatıran da vardı, otomobil alan da… Şimdi de sübvansiyonlu krediler var ama marjlar bunun yapılmasını sağlayacak kadar yüksek değil. O nedenle artık yoktur. 


Ancak şu yöntemin hala uygulandığını biliyorum; bazı kişiler yüksek miktarlarda paraya ihtiyaçları olduğunda, ellerindeki konutu bir yakınına satmış gibi gösterip, faizi ucuz, vadesi uzun konut kredileri kullanabiliyorlar. Konut kredilerini işletme kredisi olarak kullanan da var, tüketime harcayan da… Yani piyasada farklı faizler varsa, kullanıcılar bir yöntemini bulup ucuz olan krediye yönelirler. Başbakan Erdoğan’ın da sık sık tekrarladığı “Su akar...