28 / 04 / 2024

Asgari ücret için en sağlam tahmin geldi! 9 bin lira bekleyenler üzülecek

Asgari ücret için en sağlam tahmin geldi! 9 bin lira bekleyenler üzülecek

Yılsonunda asgari ücrete yapılacak zammın oranı bir süredir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Tahminler birbiri ardına gelirken gazeteci Erdal Sağlam, asgari ücretle ilgili en tutarlı iddiayı gündeme getirdi.



Gazeteci Erdal Sağlam asgari ücret konusunda iktidarın elindeki planları açıkladı. Asgari ücretin 9 bin Türk Lirasını aşacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Sağlam, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, vatandaş nezdinde 9 bin Türk Lirası asgari ücret beklentisinin düşürülmeye çalıştığını dile getirdi.

Özellikle son bir yılda Türk Lirasının döviz karşısında tarihi değer kaybı yaşaması ve enflasyon baskısı nedeniyle iğneden ipliğe hemen her ürüne peş peşe zam geldi. Hayat pahalılığı, akaryakıt, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlara gelen zamlar vatandaşı büyük bir çıkmazın içine soktu.

Başa çıkılamaz hale gelen hayat pahalılığının ardından Ak Parti iktidarı Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yaparak, artan pahalılığa ara zam çözümü bulmaya çalıştı. Ancak ara zamla asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkarılması da pahalılığa dayanamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön