28 / 04 / 2024

SGK başuzmanı açıkladı: İşte asgari ücret için konuşulan son rakam 

SGK başuzmanı açıkladı: İşte asgari ücret için konuşulan son rakam 

Asgari ücrete yapılacak olan ara zamla ilgili beklentiler günden güne artıyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Yeni asgari ücret için Temmuz ayını işaret etti ve rakam verdi. Peki Temmuz'da asgari ücret ne kadar, kaç lira olacak? SGK Başuzmanı açıkladı.



SGK Başuzmanı İsa Karakaş, temmuz ayında belirlenecek olan asgari ücretin beklentilerin altında kalabileceğini ve dengelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Karakaş, özellikle kamu sektöründeki asgari ücret artışlarının, diğer maaşlar üzerinde domino etkisi yarattığını ve çalışma barışı için denge sağlanması gerektiğini belirtti.

Karakaş, asgari ücretin belirlenmesi sürecinin bu yıl farklı olacağını vurguladı. Sadece enflasyon farkı ve refah payının göz önünde bulundurulması durumunda asgari ücretin beklentilerin altında kalacağını ifade eden Karakaş, kamu işçilerine yapılan zamların da asgari ücret üzerinde etkili olacağını söyledi. Kamuda çalışan bir işçinin en düşük maaşının şu anda 21 bin 750 lira olduğunu belirten Karakaş, temmuz ayında yapılacak olan zam ile birlikte kamuda asgari ücretin 25 bin 12 buçuk liraya yükseleceğini aktardı.
 


Geri Dön