02 / 05 / 2024

Hüseyin Özkaya Türkiye cazibe merkezi

Hüseyin Özkaya Türkiye cazibe merkezi

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya bu yıl belirsizliklerin yüksek olacağını belirtti. Özkaya, ekonomi üzerinde aşağı yönlü riskler olsa da, Türkiye'nin tekrar cazibe merkezi haline gelebilmesi için ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyor.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye’nin en çok ev aranan semtleri!

Hürriyet Emlak, Türkiye genelinde son 1 ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev aradığımızın listesini çıkardı. Verilere göre, İstanbul’da satılıklarda Beylikdüzü, kiralıklarda Kadıköy öne çıkıyor.

Türkiye'deki stadyumlara 11 milyar lira harcandı!

Son dönemlerde stadyum inşaatlarını hızlandıran Türkiye 31 tesis için toplam1.9 milyar dolar harcadı. Ekonomist Tuğrul Akşar konuyla ilgili olarak "Statlar dolmuyorken büyük kapasiteli statların çok fazla bir anlamı yok. Bunlar biraz siyasi yatırımlar olarak yapılıyor" diye konuştu.

Türkiye'de 53 ilde 240 riskli alan ilan edildi!

6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin sponsoru olan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’de 600 bin binanın riskli yapı statüsünde olduğunu, 6.7 milyon bağımsız binanın da kentsel dönüşüme girerek mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de AVM sayısı 432'ye ulaştı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Türkiye’de AVM sayısının 432'ye ve bu AVM’lerin 13 milyon metrekarelik kiralanabilir alana ulaştığını ifade etti...

Hollanda Türkiye’de gayrimenkulü olanlara sosyal yardımı kesecek!

Hollanda hükümeti, Türkiye'de daire, yazlık ve diğer taşınmazları bulunan gurbetçilerin Hollanda'da sosyal yardım almasını engellemek amacıyla yasa değişikliğine gidiyor.

İnanç Kabadayı: Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz!

2,5 milyar TL’lik yatırım zincirinin dördüncü halkası olan ÇamlıYaka Konakları'nın basın toplantısında konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Türkiye'nin geleceğine güvendiklerini ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı!

OSB'nin gelişimi son yıllarda artan devlet destekleriyle hız kazandı. Türkiye’de OSB sayısı 308’e ulaştı...

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

Türkiye'de 14 yılda ulaşıma 144 milyar dolar harcandı!

Türkiye'de 2003-2017 yılları arasında ulaşım projelerine toplamda 144 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Böylece hükümet Türkiye'ye ulaştırma alanında çağ atlattı. 

Gayrimenkul yatırımı yapacaklara 10 tavsiye!

Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Yatırım Uzmanı Yüksek Mimar Hüseyin Demir, Türkiye'de yakın zamanda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.

TOKİ Batman Emekli Konutları örnek proje oldu!

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Türkiye'nin ilk emekli konutlarının Batman'da inşa edildiğini hatırlattı. Ekmen, Batman Konutları'nın örnek proje olduğunu belirtti.

Hüseyin Samut: Konutta en şanlı dönem!

4. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi gerçekleşti. Kongre'de konuşan Samut A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut, Türkiye'de konut sektörünün en şanslı dönemin yaşandığını söyledi.

Hüseyin Özkaya Türkiye cazibe merkezi Haberi

Hüseyin Özkaya Türkiye cazibe merkezi

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, küresel risk iştahındaki kırılganlıklarla birlikte, jeopolitik belirsizlikler ve yurtiçi politik gündemdeki yoğunluk nedeniyle ekonomi üzerinde aşağı yönlü riskler olsa da, Türkiye'nin tekrar cazibe merkezi haline gelebilmesi için ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyor.


“Belirsizliklerin ve risklerin yüksek olduğu 2016 yılı, diğer sektörler gibi bankacılık sektörü için de zorlu bir yıldı” diyen Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, hem küresel ekonominin hem Türkiye ekonomisinin hassas bir süreçten geçtiğine işaret etti. Doların hızla değer kazanması ve küresel belirsizliklerin, tüm gelişmekte olan ekonomilerle birlikte Türkiye’ye de yansıdığına değinen Hüseyin Özkaya, “2016 yılında TCMB’nin para politikasında sadeleşme süreci kapsamında faiz koridorunun üst bandında yaptığı indirimlerin bankacılık sektörüne olumlu katkısı, yüksek risk primi nedeniyle devam eden finansal koşullardaki sıkılığa bağlı olarak, sınırlı...