27 / 04 / 2024

hüseyin sözlü kentsel dönüşüm

hüseyin sözlü kentsel dönüşüm

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kentsel dönüşümle, afet riskli, ruhsatsız yapıların ortadan kaldırılmasının dışında Cumhuriyet döneminde şehircilik açısından başaramadıklarımızın da hayata geçirilmesinin hedeflenmesi gerektiğini söyledi.

Hüseyin Sözlü kentsel dönüşümde iddialı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Kentsel dönüşüme önem veriyor. Çok da iyi yapıyor... Önem vermek de zorunda çünkü Adananın başka çıkış yolu yok .Kentsel dönüşümü çok da geniş kapsamlı oluşturmak zorunda. Neden mi ?...

Hüseyin Sözlü'ye kentsel dönüşüm desteği!

Eski yerleşim bölgelerinde yenileme yapılmasının uygun olduğunu dile getirmeyi sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da kentsel dönüşümü, kent yararına olacak şekilde gerçekleştirme kararlılığından ödün vermiyor.

Hüseyin Sözlü: Binalar değil şehirler yenilenmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin genel kuruluna katıldı ve gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında mimarlarla birlikte kolektif çaba gösterme çağrısında bulundu.

Kentsel Dönüşüm Adana'da tartışıldı!

'Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Bilinçli Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti.Başkan Sözlü, kentsel dönüşümün kaçırılmış fırsatları yeniden yakalamak olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Adana'da 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok çağdaş kentsel dönüşüm projesinin Ankara'daki kurumların karar verme yetkisinde tereddüte düşmeleri nedeniyle geciktiğini söyledi.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümün algısı düzeltilmeli!

CNBC-e'de yayınlanan Finans Cafe programında Melda Yücel Kocaalp'in konuğu olan Adana Büyükşehîr Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşüm mantığı ve Adana'da gerçekleştirilecek çalışmaların şekliyle ilgili bilgi verdi.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Hüseyin Sözlü: Hedefimiz dönüşüm odaklı kent inşa etmek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, dönüşüm odaklı kent inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Adana Müteahhitler Birliği'nden Hüseyin Sözlü'ye destek!

Adana Müteahhitler Birliği tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü’ye destek olmak için bir toplantı gerçekleştirildi.

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Hüseyin Sözlü'den metro açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.

Adana'da yeni konut yapımına ihtiyaç yok!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, konut üretiminde nicelikten çok niteliğin önemli açıkladı ve yeni konut yapımına ihtiyaç olmadığını belirtti.

Adana Karataş'a engelsiz yaşam merkezi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Mahmut Demirtaş ile birlikte Karataş’ta hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inceledi.

Adana Galleria AVM yıkılacak!

Adana'nın en önemli ve ilk alışveriş merkezlerinden olan Galleria AVM yıkılıp plaza olarak yeniden inşa edilecek. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün plana olumlu baktığı iddia edildi.

Devlet Bahçeli Köprüsü için 240 milyon liralık borçlanma!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Devlet Bahçeli Köprüsü için 240 milyon lira borçlanma kararı çıktı. Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yapılan borçlanmanın hizmetleri aktif hale getirmek için olduğunu belirtti.

Adana Küçükdikili'de yollar asfaltlanıyor!

Adana Küçükdikili Mahallesi’nde asfalt çalışmaları başladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çalışmaları inceleyerek "Adana’ya hizmet noktasında ayrım gözetmiyor, her insanımızı kıymetli biliyoruz” diye konuştu.

Hüseyin Sözlü: Türkiye’nin nitelikli konutlara ihtiyacı var!

11’incisi düzenlenen Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri İş ve İnşaat Makineleri Fuarı açıldı. Fuarda açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Adana’nın nitelikli konutlara ihtiyacı olduğunu vurguladı

hüseyin sözlü kentsel dönüşüm Haberi

hüseyin sözlü kentsel dönüşüm

Türkiye’nin en tecrübeli belediye başkanları arasında yer alan Başkan Hüseyin Sözlü, Ankara Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı.


Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Gayrimenkul Sektör Seminerleri kapsamında “Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri; Yönetimleri, Sorunları ve Gelecek Öngörüleri”  konulu konferansın bu haftaki konuşmacısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü  oldu.


Enstitünün Ankara’daki yerleşkesinde Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle, akademisyenlere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, bir belediye başkanının sadece uygulamalarıyla değil, siyasi ahlakıyla da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, 4 defa da Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçildiğini hatırlatarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, partisinin şehirde 3. sırada olmasına rağmen, belediye başkanı olduğunu ifade etti. Halkın sevdiği insana oy verdiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü,...