18 / 05 / 2024

hüyükte okul sayısı artıyor

hüyükte okul sayısı artıyor

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, ilçeye sağlık meslek ve ticaret meslek lisesi kazandırabilmek için belediye olarak kolları sıvadıklarını söyledi. Yapılacak olan liselerle birlikte ilçedeki sayısı 5'e çıkacak..

GYO'lar yükselişte! 2023'te 9 yeni GYO’nun halka arzı ile GYO sayısı 48'e yükseldi!

Borsa İstanbul’da uzun yıllar durağan seyreden gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) sayısında hızlı bir artış yaşandı ve 2023 yılında 9 yeni GYO’nun daha halka arz olmasıyla toplam GYO sayısı 48’e ulaştı. 

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a hücum! Ön sipariş sayısı 100 bini aştı! Son sipariş tarihi ne zaman?

Türkiye’nin yerli otomobil rüyası Togg ile gerçek olurken, daha üretiminin ilk yılında tüketicilerden yoğun ilgi gördü. T10X için verilen ön siparişin 100 bin adedi geçmesi üzerine, çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkartıldı.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı bir senede tam yüzde 132 arttı!

Türkiye'nin otomobili Togg'un satışına başlanması için geri sayım hız kesmeden devam ederken ülkede elektrikli otomobil sayısı da artmayı sürdürüyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 132,2 arttı ve 14 bin 552'ye çıktı.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı?

Doğalgaz ve kombilere dair sorular havaların soğuması ile gündeme gelmektedir. Bu yüzden Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte o yanıtlar!

Pandemide milyoner sayısı yüzde 53 arttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sürekli yükselen milyoner sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, milyoner sayısının salgından beri yüzde 53 artış gösterdiğini belirtti.

Bizim Toptan'ın mağaza sayısı 174'e yükseldi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Organize toptan market Bizim Toptan, mağaza sayısını 174'e yükseltti.

hüyükte okul sayısı artıyor Haberi

hüyükte okul sayısı artıyor

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, ilçeye sağlık meslek ve ticaret meslek lisesi kazandırabilmek için belediye olarak kolları sıvadıklarını söyledi, İstanbul ve İzmir'deki hayırsever Hüyüklüler ile bu konuda görüştüklerini dile getiren Akgümüş, "Hastane karşısında sağlık meslek lisesi, imar planımızda ise okul olarak gözüken ticaret lisesini yapmayı planlamaktayız" dedi.Hüyük'te mevcut 3 lise sayısının 5 olması yönünde gayret gösterdiklerini aktaran Akgümüş, şunları kaydetti:"Ilçemizde lise sayısı inşallah yenilerinin devreye girmesi ile 5'e ulaşacak. Yüksekokulun temelleri olan liselerimizin sayısının artması, hedeflediğimiz yüksek okulumuzun da en kısa sürede ilçemize gelmesinin önünü açacak ve bu zarureti doğuracaktır. Hüyük Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi eğitimde de ilçemizi ön plana çıkarmayı hedeflemekteyiz. ilçemizde Anadolu Lisesis ve İmam Hatip Lisesi'nin kısa bir süre sonra açılışının yapılmasının...