28 / 04 / 2024

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.



Kanada’da hükümet, son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınırın 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olması beklenirken, bunun da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıdığı belirtildi.

Yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan Ovygo’nun Yönetici Partneri Andaç Baran Cezayirlioğlu, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Andaç Baran Cezayirlioğlu açıklamasında şunları söyledi: “Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Ofisi (IRCC) tarafından açıklanan resmi verilere göre 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla Kanada’da eğitim için bulunan uluslararası öğrenci sayısı, ofisin 949 bin öngörüsünü aşarak 1 milyon 28 bin 850 şeklinde oldu. Son 4-5 aydır Kanada hükümeti tarafından sıkça dile getirilen öğrenci vizesi başvurularına bir limit getirilebileceği uyarıları gerçekleşti ve iki sene boyunca verilecek öğrenci vizesi sayısına limit getirildi. Ayrıca özel sektör statüsündeki eğitim kurumlarında programlarını tamamlayan öğrencilere mezuniyetleri sonrası çalışma izni verilmeyecek.”  

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kanada’nın yabancı öğrenci sayısını azaltmaya çalışmasının en büyük sebebinin ülkede yaşanan konut sorunu olduğunu dile getiren Andaç Baran Cezayirlioğlu, “Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul fiyatları, Kanada’nın tüm eyaletlerinde artış gösterirken, 12 aylık artışlar bazı eyaletlerde yüzde 14’e ulaştı. Kanada’daki enflasyonun yüzde 3,4 olduğu göz önüne alındığında oldukça çarpıcı. 2. en önemli konu ise 40 milyon nüfusa sahip ülkede hizmet sektörünün artan nüfusa yeterince hızlı ve etkili cevap verememesi” dedi.

LİSELER HARİÇ TUTULUYOR

Eğitim Ajansı'nın aktardığı habere göre açıklamasında yabancı öğrenci kararının  Türk öğrencileri de endişelendirdiğini söyleyen Andaç Baran Cezayirlioğlu lisansüstü ile Türk öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği lise programlarının bu düzenlemenin dışında tutulacağını söyledi. Cezayirlioğlu açıklamasını şu cümleyle tamamladı: “Lise eğitimini Kanada’da sürdürmek bu noktada en önemli avantaj olacak” 

 

Dul ve yetim maaşına da yüzde 42.6 zam geldi! 2024 dul ve yetim maaşları tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilkler ve enler dönemi paylaşımı geldi, vatandaşlardan eleştiri gecikmedi!

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!


Geri Dön