16 / 05 / 2024

huzurevi yavuzköy

huzurevi yavuzköy

Şavşat'a 5 kilometre mesafedeki Yavuzköy Köyü'nde yapımı devam eden yöre mimarisine uygun Sokak Tipi Yaşlılar Yaşam Merkezi inşaatı biterek açılması için gün sayıyor...

Karşıyaka'daki 6 bin 84 metrekarelik eski huzurevi arazisi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, daha önce statüsünü “Özel Sosyal Tesis Alanı” şeklinde değiştirdiği İzmir Karşıyaka'da Şemikler Mahallesi'nde bulunan 6 bin 84 metrekare büyüklükteki eski huzurevi arazisini satışa sundu.

2040'ta ilave 28 bin kişilik huzurevi kapasitesine ihtiyaç duyulacak!

Günümüzde geleneksel aile yapısından çekirdek aile yapısına geçilmesiyle yaşlıların yalnızlaşması daha da arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdil Şahin ilerleyen yıllarda huzurevi kapasitesinin daha da artacağını dile getirdi.

Yeşilköy Özel Vahide Sultan Huzurevi taşeron firmaya mı kiralandı?

Yeşikköy Bakyaşam Huzurevi'ne yerel seçimler öncesinde Özel Vahide Sultan Huzurevi tabelası asıldı. Binanın Belediye Meclisi'nin aldığı kararla üçüncü şahıslara yani taşeron firmaya kiralandığı iddia edildi...

Samsun Çarşamba'ya huzurevi ve yurt müjdesi!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Huzurevi ve Yurtkur Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun inşaat çalışmalarına başladı.

Fatsa Huzurevi'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada Fatsa Huzurevi'nin yüzde 99'unun tamamlandığını söyledi.

Fatsa Huzurevi'nin ihalesi yapıldı!

Yatırımlara son sürat devam ettiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa Huzurevi Projesi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Kıbrıs Lapta Huzurevi yenilenmeyi bekliyor!

Kıbrıs’ta 1950'li yıllarda ıslah evi olarak inşa edilen Lapta Huzurevi çürümeye terk edildi. 6 ay önce tamamen boşaltılan bina yenilenmeyi bekliyor.

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'de inşa edilen Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi açıldı. Açılışa, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala katıldı.

Kırşehir Kaman'a 150 kişilik huzurevi yapılacak!

Kırşehir Kaman’a 150 kişilik Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi için Kaman Belediyesi tarafından 25 yıllığına 20 dönüm arsa tahsis protokolü imza töreni yapıldı.

Fatsa Huzurevi'ni Ordu Büyükşehir tamamlayacak!

Fatsa Belediyesi'nin yapımına başladığı ve yüzde altmışı tamamlanan huzurevi binası, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı son toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı bütçesi görüşüldü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ayrıca Manisa’ya Engelli Köyü ve Huzurevi Projesi yapılacağının da müjdesini verdi.

Kepez Şefkat ve Huzurevi yılbaşında açılıyor!

Kepez Belediyesi'nin yaptırdığı 50 yataklı şefkat ve huzurevi, yılbaşında hizmete giriyor. Kütükçü Mahallesi'nde yapılan huzurevi inşaatı tamamlandı.

İzmir'e 5 yıldızlı otel konseptinde huzurevi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarım kalan açılışları tamamlamak için geldiği kentte, yenilenen kıyı şeridi açılışını yaparken İzmir'i örnek kent ilan etti

huzurevi yavuzköy Haberi

huzurevi yavuzköy


Yapımı biterek açılması için gün sayan mimarisine uygun sokak tipi yaşlılar Yaşam yerleşkesinde kalacak olan yaşlılar yıllardır alışmış oldukları köy hayatına benzer bir yaşam sürecekler. Bu proje Türkiye'de ilk defa Şavşat'ta yapıldı. Başarılı olunduğu takdirde diğer bölgelerde örnek teşkil edecek. Yapılan evler yöre mimarisine uygun yapıldığı ve hem içeride hem dışarıda hareket alanı çok olduğu için burada konaklayacak olan yaşlılar, yıllardır alışmış oldukları ahşap evlerde yaşam sevdasına uzak ve hasret olmayacaklar. Yapılan yaşlılar yaşam merkezinde öncelikle Şavşat ve köylerinde bulunan ekonomik durumu iyi olmayan ve bakacak kimsesi bulunmayan 52 yaşlı vatandaş kalabilecek. 


Yapılan mimarı yapısı gereği bu yaşam yerleşkesinde 8 kişi daha fazladan kalma imkânına sahip olacak. Böylece burada toplam 60 yaşlı vatandaş bu hizmetten yararlanacak. Daha önce uygulanmamış sokak...