29 / 04 / 2024

İzmir'e 5 yıldızlı otel konseptinde huzurevi!

İzmir'e 5 yıldızlı otel konseptinde huzurevi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarım kalan açılışları tamamlamak için geldiği kentte, yenilenen kıyı şeridi açılışını yaparken İzmir'i örnek kent ilan etti



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarım kalan açılışları tamamlamak için geldiği kentte, yenilenen kıyı şeridi açılışını yaparken İzmir'i örnek kent ilan etti 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 5 Kasım'da program iptali nedeniyle gerçekleştiremediği açılışları yapmak üzere İzmir'e geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak, Narlıdere'de yenilenen kıyı şeridini açtı. 


CHP Genel Başkanı burada denizin güzel göründüğünü söyleyerek, "Laf aramızda İzmirli Türkiye'ye nefes aldırıyor. İzmir'in dokusu, yaşam tarzı, insana, doğaya saygısı sadece İzmirliler için değil tüm Türkiye için gurur vesilesi. İzmir'i o nedenle tüm Türkiye örnek almak zorundadır" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarmın çok katlı binalar yerine, yeşil alanları, halkın kullanacağı alanları arttırıp, güzelleştirme çabasında olduklarını belirterek şunları söyledi: 


KUSURLARI 


"Bizim belediye başkanlarmm kusuru var. Çok katlı bina yapsa iyi değil mi? İzmir, denizle buluşacakmış! İstanbul'da denizle binalar arasında yapı yoktu. Şimdi önce yol, yoldan sonra yeşil alanlar katledildi. Yüksek binalar var. Deniz katledildi. İzmir'de ise denizi halka açıyorlar! 


Kent ormanını yapıyorlar, suç üzerine suç işliyorlar! Bizim belediye başkanımız 397 yılla yargılanıyor. E hak ediyorlar tabii! Suç işledikleri için yargılanıyorlar." 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yenilenen kıyı şeridinin açılışının ardından Fuar İzmir'i ziyaret etti, daha sonra Buca'ya geçerek  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılış törenine katıldı. 


CHP Lideri, buradaki konuşmasında da,  Adana  mitingindeki sözlerini savundu. Konuşmasının devamında İzmir'in kredi notunun yüksek olduğunu da vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin imajının bozulduğu halde İzmir'in etkilenmediğini kaydederek, "Hükümet kredi alamaz, alsa bile zor şartlarda alır. Notu çok düşüktür. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi kredi alırken notu yüksektir. Türkiye'den bile yüksektir. Çünkü İzmir dürüst yönetiliyor" dedi. CHP Lideri, daha sonra Buca Belediyesi'nin Tarık Akan Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. 


Narlıdere'deki törende ilk konuşmayı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirliler'in daha iyi yaşaması ve denize kolay kavuşması için yapılan düzenlemede buluştuklarını anlattı. İzmir kıyı tasarım projesinin birinci bölümünün açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "Diğer bölümlerde çalışmalar 2017 yılının sonuna kadar sürecek. 50 kilometrelik bölümün düzenlemesini tamamlayacağız. Körfezi 80 yıl öncesine getirmeye çalışıyoruz. Ama bugün de körfezimiz pırıl pırıl. Körfez projesiyle her tarafa mavi bayrak almayı, evden çıkılıp yüzülmesini hedefliyoruz" dedi. 


Otel gibi huzurevi

 

Açılışı yapılan Sosyal Yaşam Kampüsü'ndeki huzurevi, konforuyla 5 yıldızlı otelleri aratmayacak. 26 bin 540 metrekare inşaat alanına sahip 8 katlı ve 425 kişi kapasiteli huzurevi binasının 83 kişilik bölümünü geriatri birimi ve Alzheimer-demans hasta odaları, 342 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Huzurevinde 90 tek kişilik, 78 iki kişilik, 32 de üç kişilik oda yer aldı.


Habertürk Egeli 


Geri Dön