07 / 07 / 2024

İBB AKOM belediye toplantısı

İBB AKOM belediye toplantısı

Afet ve Acil Durumlara Hazırlık/Değerlendirme Toplantısı, ilçe belediyelerin katılımıyla Kağıthane’deki AKOM Merkezi’nde gerçekleştirildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İstanbul’un 39 ilçe belediyesinden yetkililerin katılımıyla yapılan topl

İBB belediye şirketlerini özelleştirmeye hazırlanıyor: Önce İGDAŞ, ardından Hamidiye ve Halk Ekmek! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) belediye şirketlerini özelleştirmek için hazırlıklara başladı. İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İgdaş'ı 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarına, sırada da Hamidiye ve Halk Ekmek'in olabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Belediye personel alımı Nisan 2024! İBB İSYÖN 587 cankurtaran alıyor: Son başvuru gününü aman kaçırmayın!

Belediye personel alımı Nisan 2024 açıklamaları peş peşe yapıldı. İBB İSYÖN tarafından 587 cankurtaran alınacak. İşte Belediye personel alımı detayları...

AKOM'dan İstanbul'a uyarı! İstanbul'da sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), tarafından yapılan açıklama ile akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girecek olan kentte fırtınanın etkili olması da bekleniyor. İş haberin detayları...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul halkına yeni kar yağışı uyarısı! Ne zamana kadar sürecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte bu sabahtan itibaren başlayan ve akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışıyla ilgili, Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yeni bir uyarı yaptı. İmamoğlu kar yağışının etkisinin ne kadar süreceğini açıkladı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'den metro tepkisi!

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü İBB'nin Sancaktepe Metro İnşaatı'na hafriyat döktüğünü öne sürerek tepki gösterdi. 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

Bakırköy kentsel dönüşüm planları cuma günü İBB’ye gidiyor! 

Bakırköy Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısına gelen vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili sorularını meclis üyelerine ilettiler. Belediye Başkan Yardımcısı, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Ganiç, planların cuma günü yapılacak toplantıda oy birliği ile İBB’ye gideceğini aktardı..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü toplandı. İBB Başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İBB yapacak!

Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın yeni binasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşa edecek. İhalesi gerçekleşen projenin 62 Milyon 270 bin TL'ye mal olması planlanıyor.

Çatalca Belediye Meclisi'nde KİPTAŞ konutları konuşuldu!

Yapımı devam eden Çatalca KİPTAŞ konutları bir süre önce bölge halkı tarafından protesto edilmişti. Çatalca Belediye Meclis Üyesi Mesut Üner, İBB yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek "KİPTAŞ arazisi içinde kalan vatandaşlarımız için konut yapılacak. Ücretsiz dağıtılacak" dedi.

Çatalca Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

İBB Meclisi’nde şahsa ait iki parsel için talep edilen imar değişikliğine hayır diyen CHP’li üyelerin, aynı parsellerde imar artırımını öngören Çatalca Belediye Başkanlığı’nın teklifine ne diyecekleri merak konusu oldu.

İBB AKOM belediye toplantısı Haberi

İBB AKOM belediye toplantısı


İstanbul'un ilçe belediyeleri ile koordinasyon ve değerlendirme toplantısı Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) yapıldı.


Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Mevlüt Bulut başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İtfaiye Daire Başkanı ve AKOM Başkan Yardımcısı Ali Karahan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karaali, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İSKİ Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Oktay Arslan, AKOM Müdürü Mustafa Akyüz, Makine İkmal Müdürü Mehmet Zeki Ertürk ile İBB Şirket yetkilileri ve ilçe belediyeleri yetkilileri katıldı.


Toplantıda AKOM Başkanı Mevlüt Bulut bu tür toplantıların daha sık gerçekleştirileceğini belirterek ilçe belediyelerin her türlü talepleri doğrultusunda yardıma hazır olduklarını ve gerekli desteği vereceklerini kaydetti. Yapılan toplantının bir tanışma toplantısı niteliği taşıdığını...