18 / 05 / 2024

İbb Beykoz dere ıslahı

İbb Beykoz dere ıslahı

Beykoz'da istimlak sorunlarının çözülmesinin ardından Akbaba Deresi’nde çalışmalar yeniden başladı. Akbaba Deresi’nin kalan 300 metrelik kısmı da ıslah edildiğinde taşkın riski ve atıksu sorunu tarih olacak.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Beykoz Belediyesi'nden Beykoz Millet Bahçesi paylaşımı!

İBB, Belediye meclisinden onay verilmesine rağmen Beykoz Millet Bahçesi projesini veto ederek paylaşımda bulundu.

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Beykoz'un en güzel mesire yerlerinden biri olan Çayır millet bahçesi oluyor. Proje  İBB Meclisi'nde oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Beykoz Çayırı'nın millet bahçesi yapılmasına veto!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı'nın, oyçokluğu ile Millet Bahçesi olmasına karar verilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı veto etti.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

Beykoz Çayırı millet bahçesi oluyor!

Beykoz Ortaçeşme Mahallesi sınırlarında yer alan yaklaşık 96 bin metrekare büyüklüğündeki alana sahip tarihi Beykoz Çayırı'nın ‘Millet Bahçesi’ şeklinde düzenlenmesi amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, İBB Meclisi gündemine getirildi. Teklif AKP ve MHP grubunun oyları ile onaylandı. 

Üsküdar-Beykoz Metro hattı projesi rafa kaldırıldı!

Beykozlu vatandaşların uzun zamandır beklediği Üsküdar Beykoz metro hattı için üzen haber geldi. İBB Raylı Sistemler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; proje 2024'ten sonra değerlendirilecek. 

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Beykoz'da yıkım tartışması!

Tekrarlanan İBB Seçimlerinin arifesinde Beykoz’da başlayan kaçak yapı yıkımlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Beykoz sahiline dolgu yapılıyor!

İstanbul büyükşehir belediyesi’nin (İBB) yürüttüğü sahil düzenleme çalışmaları dahilinde Beykoz sahiline dolgu yapılacak..

Sarıyer ve Beykoz'da sahil şeridi genişletiliyor!

İBB'nin  Sarıyer ve Beykoz'da sahil şeridinde genişletme ve düzenleme çalışmaları tam gaz devam ediyor...

İbb Beykoz dere ıslahı Haberi

İbb Beykoz dere ıslahı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle sürdürülen dere ıslah çalışmalarıyla ilçede taşkın riski tarih olurken dereler modern alt yapıya çevreleri de temiz bir çehreye de kavuşuyor. Dere ıslah çalışmaları kapsamında, Akbaba Deresi’nin Sülükhane mevkiinde kalan 300 metrelik kısım, beton kesitler kullanılarak, 12 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde ıslah edilecek.


Islah edilecek bölgede bin ve 500 yıllık yağış rejimi hesaplanarak yapılan çalışmalarla taşkın ve sel baskını riskinin tamamen önlenmesi hedefleniyor. Derenin kayma riski taşıyan bölgelerinde ise fore kazık sistemi uygulanarak ilçe sakinleri için güvenli bir çalışma yürütülüyor.


Akbaba Deresi’nin kalan kısmında da ıslahı yapılan diğer kısımlarda olduğu gibi atıksular dere kenarlarındaki kolektörlere bağlanacak, Beykoz Deresi’nden çevreye atık su girişi de engellenmiş olacak.


Akbaba Deresi’ndeki ıslah çalışmasının bu yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


Tokatköy...